Volkswagen İçin Yan Sanayi Uyarısı

Volkswagen İçin Yan Sanayi Uyarısı
Büyük bir krizle karşı karşıya kalan Volkswagen için yan sanayi uyarısı da yapıldı.

Almanya Ekonomi Konseyi Alman­ Türk Ekonomi ve Çalışma Komisyonu Başkanı Aygül Özkan, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in araçlarında emisyon testlerinde manipülasyon yapıldığının ortaya çıkmasına ilişkin, "Volkswagen krizinin yan sanayiyi ve bu şirket ile ortak çalışan şirketleri de etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu, ciddi bir sorun" dedi.

Almanya'da 2010-2013 yıllarında Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı da yapan Özkan, ziyaretlerde bulunmak için geldiği Afyonkarahisar'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada "Made in Germany" etiketinin mühendislik başarısı ve titizliği olarak bilindiğini söyledi.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen'de çok ciddi kriz yaşandığını vurgulayan Özkan, "Volkswagen bildiğiniz gibi Almanya'nın en ünlü markalarından biridir. Almanların mühendislik başarısını ve titizliğini dünyaya taşımaktadır. Tabii ki Volkswagen'de şu anda yaşanan kriz, çok ciddi bir kriz. Bunun aydınlatılması, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve sorunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Özkan, Almanya'da bu sorunun bir an önce çözülmesinin beklendiğini belirterek, krizden şirketin yanı sıra yan sanayi ve buna bağlı şirketlerin etkileneceğini kaydetti.

Siyaset ve ekonomi dünyasının, krizin nedeninin çok çabuk netleşmesini beklediğini anlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Şirketin, sorunun ne olduğunu bulması ve tüketicisine çözüm yaratması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorun sadece Volkswagen'in çalışanları veya şirket olarak göreceği sıkıntı, hasardan ibaret değil. Volkswagen krizinin yan sanayiyi ve bu şirket ile ortak çalışan şirketleri de etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu, ciddi bir sorun. Şu anda yaklaşık 5 milyon otomobil geri çağrıldı ve sorunlar giderilecek. Bunun daha da fazla olabileceğini düşünüyoruz. Ama Volkswagen krizinde en önemli sorun yan sanayinin de etkilenmesidir."

- "Bunu hiçbirimiz bilemeyiz"

Özkan, krizden Alman ekonomisinin nasıl etkileneceğine ilişkin, "Bunu şu anda hiçbirimiz bilemeyiz. Bunu rakamlarla değerlendirmek için henüz çok erken" ifadelerini kullandı.

"Made in Germany" etiketinin yaşananlar nedeniyle hasar görmeyeceğini dile getiren Özkan, "Çünkü titizlikle bu konu netleştirilirse, sorunun ne olduğu ortaya çıkar ve temizlenirse, Almanların titizliği bu konuda da sergilenirse, zarar göreceğini tahmin etmiyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.