İntihar Eden Asker Ses Kaydıyla Mesajı Verdi

İntihar Eden Asker Ses Kaydıyla Mesajı Verdi
Jandarmaya bağlı binlerce asker, kâr payı vaadiyle verdikleri paraları geri alamıyorlar.

TSK mensuplarını dolandıran saadet zincirinin en önemli ismi vicdan azabına dayanamadı ve canına kıydı. İntihar eden komando astsubay Ercan Ateş son ses kaydında mesaj verdi.

İddiaya göre 4 yıl önce  Van'da görev yaparken borsada yüklü miktarda para kazanan bir asker işin başındaydı. Onlara borsada çok kısa süre içerisinde yüklü miktarda para kazanacaklarını söyledi ve aracılarla askerlerden para topladı. Kısa süre sonra mesleği bıraktı. Ancak ünü kulaktan kulağa yayıldı. Yüksek kâr oranıyla para kazanmayı uman diğer askerler de güven veren aracılara ulaşarak tüm paralarını elden bu kişilere verdiler. Bu rakam ise tam

450 milyon TL'ye ulaştı.


Zincirin 1 numarası olduğu söylenen C.K.'nın, topladığı paralarla  Irak'tan petrol alıp ithalat yapığını söyleyerek insanları oyaladığı öne sürüldü. Kazandığı apraları katlamak için tüm askerleri bu sistemin içine dahil eden zincirin 1 numarası, taksitler halinde ödediği kâr paylarını kısa süre sonra kesti. Parasını geri almak isteyenlere sadece sesli mesajla cevap vererek tehditler savurdu.

Avukat ortaya çıkardı
Binlerce askeri mağdur eden sistem Avukat Çağrı Çetin'e gelen bir şikayetle ortaya çıktı. Çetin, müvekkilinin yaklaşık 10 ay önce bu sistemin içine 300 bin TL ile dahil olduğunu ve bir süre sonra aracılara ulaşamadığını, paranın hiç olduğunu ve yaklaşık 5 bine yakın mağdurun olduğunu söyledi.

Ateş, ses kaydında şunları söylüyor:
 "C.. patladğı günden beri ben 20 Ağustos'ta bir şey keşfettim kendi çapımda. Ben kimseyi zorla sokmadım. Kimseye yalvarmadım. Getirmeyin parayı dedim ve kimsenin parasını da direkt almadım. Bu iş riskli dedim, ona rağmen herkes parayı getirdi şimdi de beni sorumlu tutanlar var. Olayın başından beri bir Allah'ın kulu bana desin ki Ercan sen benden zorla parayı aldın. Bunu diyen gelsin, canımı mı almak istiyor, öldürmek mi istiyor, ne yapmak istiyorsa yapsın. Bizde şu an 92 kişi var. 92 kişinin vebali var bende. Doldum, taştım, çatlayacağım." İddialara göre  TSK mensuplarını dolandıran saadet zincirinin biri olan  Jandarma Komando Ercan Ateş, vicdan azabına dayanamadı ve canına kıydı. Son gönderdiği ses kaydında ise para topladığı meslektaşlarına mesaj göndermişti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum