Alman Devlet Kanalında Skandal

Alman Devlet Kanalında Skandal
Alman devlet kanalı ARD mülteciler konusunu ele aldığı programda İslam karşıtı yayın yaptı.

Başbakan Angela Merkel’e fotoşopla çarşaf giydiren, Başakanlık Sarayı'na da minare diken kanalın mülteci ve İslam karşıtı provokasyonu yoğun tepki aldı.

Alman devlet kanalı ARD'nin Akşam Bülteni adlı programında mülteciler sorunu ele alındı. Değerlerimiz ne olacak sorusuyla programa başlayan ARD, geniş kapsamlı bir video yayınladı. Almanya başbakanı Angela Merkeli çarşaflı montaj görüntüsünü ekrana getiren kanala izleyiciler tepki gösterdi.

Mültecilere karşı kışkırtma yayını

Pegida örgütüne andıran programda Alman halkı provoke edildi. Müslüman mültecilerin Alman halkı için bir tehlike olduğunu göstermeye çalışan kanal, "Bu şekilde norm ve değerlerimizi kaybedeceğiz" sloganıyla, Almanları Müslüman sığınmacılara karşı kışkırttı. 

Başbakan Angela Merkel’in "İslam da Almanya'nın bir parçasıdır" sözlerine yer verilen programda "Alman Anayasası İslam’ın üstündedir" şeklinde cümleler dikkat çekti. Müslümanları büyük bir tehlike olarak göstermeye çalışan kanal, Angela Merkel’e fotoşopla çarşaf giydirdiği fotoğrafı sürekli ekranda tuttu. Fotoğrafın arka fonunda ise Alman Başbakanlık Sarayı'nın minareli görüntüsü kondu. 

Merkel'e çarşaf giydirdiler

Mülteciler konsunda Angela Merkel’in ılımlı tutumunu eleştiren Alman kanalın çarşaflı fotoğrafını sürekli ekranda tutarak algı oluşturmaya çalışması izleyicileri şoke etti. Kanalın İslam ve mülteci karşıtı yayını yoğun tepki aldı. 

İzleyiciler kabul etmedi

Yoğun eleştirilere sebep olan program twitter hesabı üzerinden sert eleştirilere maruz kaldı. Bir izleyici "ARD iyi misiniz? Başbakanı çarşafla görüntülemek de ne demek? Bu duruma Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD) bile güler" diye dalga geçti. Başka bir izleyici ise "Alman devlet kanalına yakışmayacak provokasyon" dedi.

Facebook üzerinden açıklama geldi

Gelen sert eleştirilere karşı açıklama yapma gereği duyan kanal, Facebook hesabı üzerinden, eleştirilere sevindiklerini ve değerlendireceklerini belirtti. Basın özgürlüğünün kutsallığını göstermek adına bu şekilde bir program yayınladıklarını belirten kanal "İslam karşıtı nefret söylemi yaydığımız söylentilerini asla kabul etmiyoruz" diyerek kendini savundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum