Hz. Muhammed'e hakaret eden CHP'liye ihraç

Hz. Muhammed'e hakaret eden CHP'liye ihraç
Seyhan Belediye Meclisi Üyesi Ali Aydoğan hakkında sosyal medya hesabında Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret ettiği gerekçesiyle ihracı istendi

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, yazılı açıklamasında, Aydoğan'ın "kesin ihraç" talebiyle partinin İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

Kolcu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1926 yılında yaptığı bir konuşmada Hz. Muhammed'in adının unutulmayacağını vurguladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atatürk, o konuşmasında 'O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinden bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür' ifadelerini kullandığı bilinmektedir. Partimizin kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu anlayışta iken Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini taşıyanların İslam dinimizin ve Peygamber Efendimizin hakkında çirkin ifadeler kullananların ne hakları ne de yetkileri vardır? Bu bağlamda CHP Seyhan İlçe Örgütü olarak haddini aşarak İslam dinimizin Peygamberi Hazreti Muhammed hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde tasvip etmediğimiz sözleri yazan Seyhan Belediye Meclisi üyesi ve partimizin üyesi Ali Aydoğan'ın kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini Adana kamuoyuna saygı ile duyururuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum