Kurtulmuş: Buna kimsenin gücü yetmez

Kurtulmuş: Buna kimsenin gücü yetmez
Kurtulmuş, "Bu ülkeyi bölmek mümkün değil. Buna ne onların gücü yeter, ne de onların arkasındaki güçlerin gücü yeter" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu ülkeyi bölmek mümkün değil. Bu topraklarda bir operasyon yaparak ayrı parçaya bölmek mümkün değil. Buna ne onların gücü yeter, ne de onların arkasındaki güçlerin gücü yeter" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölköy Kent Meydanı açılış törenine katıldı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olaylarına değinerek, "20 Temmuz'da maalesef Suruç'ta bombalar patladı. Burada çok sayıda insanımız öldü. Eş zamanlı olarak terör örgütünün düğmesine bastılar. Uyuyan bütün terör robotları harekete geçirildi" diye konuştu.

Ceylanpınar'da yatağında, evinde dinlenen emniyet mensubunun ertesi gün şehit edildiği hatırlatan Kurtulmuş, "Aynı gün Adıyaman'da bir askerimiz şehit edildi. Birçok yerde emniyet mensuplarımıza saldırılar oldu. O kadar hain, kalleş saldırılar oldu ki bir yüzbaşımızı haince eşinin gözleri önünde şehit ettiler. Bir başka askerimizi kızının yanında haince şehit ettiler" ifadelerini kullandı.

"Allah'ın izniyle kıyamete kadar birlik, dirlik ve huzur içerisinde yaşayacağız"

Kurtulmuş, "Bu ülkeyi bölmek mümkün değil. Bu topraklarda bir operasyon yaparak, ayrı parçaya bölmek mümkün değil. Buna ne onların gücü yeter, ne de onların arkasındaki güçlerin gücü yeter" ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmetçiğimizi, polisimizi şehit ederek bir şey kazanamayacaklarını biliyorlar. Onların gayeleri, bu memlekette halkı huzursuz etmek ve halkın arasına ayrılık koymak. Türkleri Kürtlere, Kürtleri Türklere düşman etmek. Hedefleri bu ama unuttukları bir şey var, bu Anadolu coğrafyasında Alparslan'ın çocuklarını, Kılıçaslan'ın çocuklarını, Selahaddin Eyyübi'nin çocuklarından ayırmak mümkün değil. Bizim aramıza değil terör örgütü, dünyanın bütün güçleri girse güçleri yetmez. Düğünlerimiz, türkülerimiz, halaylarımız, sevinçlerimiz, kederlerimiz, Allah'ımız, Peygamberimiz, kıblemiz ve bayrağımız bir. Onlar da gördüler ki Türkiye'de bu aziz millet 78 milyon bütün farklılığıyla birlikte bir ve bütün olarak duruyor. Allah'ın izniyle kıyamete kadar birlik, dirlik ve huzur içerisinde yaşayacağız."

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yapılan hizmetlerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Gölköy gibi turizm potansiyeli yüksek bir ilçede güzel meydanlarının olması, hatta binaların şeklinin düzelmesi son derece önemli. Yolun da yapılmasıyla Abant'tan çok daha güzel olduğunu gözlerimle gördüğüm ve birçok fotoğrafını paylaştığım Ulugöl gibi bütün bu güzellikler değerlendirilir ve turizmde hak ettiği yeri alır" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da daha önce Perşembe ile Ulubey ilçelerinde kent meydanı kurduklarını belirterek, Gölköy'ün üçüncü ilçe olduğunu, 19 ilçenin tamamını kent meydanlarına kavuşturacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Gölköy Kent Meydanı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kurtulmuş, açılışın ardından kentteki bir restoranda muhtarlarla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

Muhtarların sorun ve isteklerini dinleyen Kurtulmuş, daha sonra Türkiye'nin 36. Tabiat Parkı olan Ulugöl'e geçerek burada incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.