Ban Ki-mun'dan İsrail'e Kınama

Ban Ki-mun'dan İsrail'e Kınama
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürmesini kınadı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban'ın, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ölümlü olayların artması nedeniyle kaygı duyduğu bildirildi.

Son birkaç günde aralarında 13 yaşındaki bir çocuğun da olduğu 4 Filistinlinin öldürüldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, şiddet olaylarının kontrolden çıkabileceği uyarısı yapıldı.

Ban'ın Filistinlilerin öldürülmesini kınadığı vurgulanan açıklamada Genel Sekreter'in İsrail Hükümeti'nden olayları hızlı ve şeffaf bir şekilde soruşturmasını ve orantısız güç kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini istediği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Ban, Filistin halkının evlerinin yıkılması ve işgal altındaki Filistin topraklarında İsraillilerin yerleşim birimi kurmasının tansiyonu daha da yükseltmekten başka bir sonucu olmayacağını bildirdi.

Batı Şeria'daki olaylarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 13 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Mustafa hayatını kaybetmişti. Mustafa ile birlikte son günlerdeki olaylarda İsrail 4 Filistinliyi öldürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.