Müezzinoğlu tohum Tesisi Açtı

Müezzinoğlu tohum Tesisi Açtı
Bursa’nın Karacabey ilçesinde Limagrian Tohum A.Ş. tarafından 30 milyon liraya kurulan tesis Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından hizmete açıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Müezzinoğlu, Karacabey'de SÜTAŞ çalışanlarıyla öğle yemeği yedi. Daha sonra Limagrian Tohum A.Ş. tarafından 30 milyona Karacabey ilçesine kazandırılan tohum tesislerinin açılına katılan Müezzinoğlu, Türkiye’de 2002 yılından itibaren sağlık alanında yapılan çalışmalardan bahsetti. Müezzinoğlu, 80 bin metrekare alan üzerine yapılan tesisin Türkiye’de olmasından mutlu olduğunu dile getirdi. Müezzinoğlu, “Bu yatırımların ne kadar anlamlı, değerli ve ne kadar da yetersiz olduğunu beş yıl sonra göreceğiz. Çünkü Türkiye, genç, dinamik nüfusuyla, çalışkan, girişimci ruhuyla, önümüzdeki beşli ve onlu yıllarda da çok daha farklı noktalara ve güçlü hedeflere ulaşılacaktır. Türkiye olarak Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde yani 2023'te büyük bir hedefimiz var; daha çok üretebilen, hem insanına, hem de insanlığa ürettiklerini daha çok sunan bir Türkiye olacak" diye konuştu.

Firmanın ayçiçeğinde yüzde 40'lık yağ oranını yüzde 48'e yükselttiğini öğrenin Müezzinoğlu, “Bu önemli bir kazanım. Bilim ve yüksek teknoloji Türkiye için kaçınılmaz. Bu anlamda son günlerde siyasi partilerin seçim beyannamelerini dinliyoruz. AK Parti olarak seçim beyannamemizde yüksek teknolojiye ilave destek veren ve yüksek teknolojili ürünleri artık merkeze alan bir yönetim anlayışına yer verdik. Bu, Türkiye'yi 2023 hedefine götürecek güçlü bir altyapının ülke yönetimi tarafından da benimsenmesidir. Özellikle sağlıklı tohum, tohum çeşitliliği, tohumun çeşitli hastalıklara karşı korunması ve kalitesi ile verimliliği, firmaların Ar-Ge dinamikleriyle yükseldi” dedi.

Limagrian Tohum A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Saraçoğlu ise, “Tesis tam olarak faaliyete geçtiğinde yaklaşık 40 idari personel ve 60’a yakın teknik personel istihdam edilecek. Tesise şu ana kadar 30 milyon lira harcandı. Tesisin ikinci aşaması 2 yıl içerinde tamamladığında bu rakam 50 milyon lirayı geçecek. Şu anda tohum işleme ve eleme kapasitesi olarak saatte 6 ton ayçiçeği, 12 ton ise mısır kapasitesi var. Tesis yılda 6 bin ton ayçiçeği ve 4 bin ton mısır tohumu hazırlayacak. Tesisin ikinci kısmı tamamlandığında ise bu rakamların 3 katına çıkacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından firmanın yurt dışından gelen üst seviyede yöneticileriyle açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, daha sonra tesisi gezerek, buradaki makineleri bilgisayar üzerinden çalıştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.