Sırrı Sakık'a hapis cezası!

Sırrı Sakık'a hapis cezası!
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a Nevruz'da yaptığı açıklamalardan dolayı 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Ağrı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ağrı’da 2014 yılında düzenlenen Nevruz’da HDP’ye 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları ile saldıran gruplar hakkında 'İt sürüleri' dediği iddiasıyla hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a bu kez de 2015 Nevruz’unda aynı konu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle açılan davadan ceza verildi" denildi.

Ağrı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ağrı’da 2014 yılında düzenlenen Nevruz’da HDP’ye 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları ile saldıran gruplar hakkında 'İt sürüleri' dediği iddiasıyla hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a bu kez de 2015 Nevruz’unda aynı konu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle açılan davadan ceza verildi.

Sakık’ın konuya açıklık getirmek için yaptığı 'Ben Mustafa Kemal'in askerlerine bir şey demedim. O partimize saldıranlara it sürüleri dedim' açıklamasından dolayı hakkında 'Türk milletini aşağılama' (TCK 301) iddiasıyla Ağrı 3’üncü Asliye Mahkemesi’nde açılan davanın dün görülen karar duruşmasında Sakık’a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sakık hakkında verilen kararın hükmün geri alınabilir, cezanın ertelenebilir olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi de dikkat çekti. Sakık’ın avukatları karara itiraz edecek" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum