Tek Gözlü Bebek Doktorları Şoke Etti!

Tek Gözlü Bebek Doktorları Şoke Etti!
Tek gözlü bebek doktorları ayağa kaldırdı. İşte bin doğumda en sık 4 kez görülen 'tek gözlü' doğma durumunun asıl sebebi...

Mısır'ın El Senbellawein kentinde doğan 'tek gözlü bebek' bilim dünyasını şoke etti.

Yunan mitolojisinde sıklıkla görülen 'tek gözlü dev' efsanesini anımsatan bebeğin, hamilelik esnasında annenin maruz kaldığı radyasyondan dolayı bu şekilde bir mutasyona uğradığı öngörülüyor.

Daily Mail'in yer verdiği habere göre, bu tür vakalarda bebeğin yaşama şansının olmadığı görülürken, Mısır'da doğan ilginç bebek birkaç gün de olsa yaşamayı başardı.

Özel bir hastanede gerçekleşen doğumdan sonra, doktorlar tarafından da "Annesi  hamilelik sırasında radyasyona maruz kalmıştır" açıklaması yapıldı.

SİKLOPS NEDİR?
Alnının ortasında bir göz ile doğan bebeğin uğradığı mutasyon "Siklops" olarak adlandırılan; genellikle doğumdan kısa bir süre sonra ölümle sonuçlanan bir tür doğum kusuru olarak biliniyor...

İÇ ORGANLARINDA DA AĞIR HASARLAR VAR

Suudi Arabistan haber sitesi slaati.com'da yer alan habere göre, doğumu gerçekleştiren Dr. Ahmed Badruddin, bebeğin vücudunda başka deformasyonların da bulunduğunu, çocuğun göz çukurlarının ana rahminde düzgün oluşmadığını, bu tür çocukların genellikle kalpleri dahil olmak üzere diğer başka organlarında da ağır kusurlar bulunduğunu  söyledi.

2-215.jpg

DAHA ÇOK HAYVANLARDA GÖRÜLÜYOR

1.000 doğumda en sık dört kez görülen bu vakalar, çoğunlukla gebeliğin sonuna kadar ilerlemesini de beklemiyor, hatta daha yaygın olarak, hayvanlarda görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum