'Kanlıca'daki Reis' Kim?

'Kanlıca'daki Reis' Kim?
Eski güvenlik görevlisi Fuat Elmas polis ifadesinde, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın dövülmesi talimatı ile 100 bin TL vaadini "Kanlıca'daki Reis"in verdiğini söyledi. Ancak bu 'Reis'in 'kim' olduğu bugüne kadar belirlenemedi.

Ahmet Hakan'ı takip ederek evinin önünde saldıran dört kişi, ilk ifadelerinde kendilerine bunun için 100 bin lira teklif edildiğini söyleyip 3 de isim verdi. Kimden talimat aldıklarını da anlatan sanıklara savcı ‘örgüt’ten tutuklama istedi. Sadece ‘yaralama’dan 1 tutuklama kararı veren mahkeme ise ‘örgüte ilişkin delil bulunmadığını’ belirtti.
Gazeteci Ahmet Hakan'ın takip edilip pusu kurularak darp edilmesiyle ilgili gözaltına alınan toplam 7 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından 4 Ekim akşamı adliyeye sevk edildi. Yedi şüpheli, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından 6 saat sorgulandı. Savcı Baygın, şüphelilerin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘mala kasten zarar verme’, ‘birden fazla kişi ile tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlamalarıyla tutuklanmalarını istedi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan şüphelilerden bazıları emniyette baskı gördüklerini, bu nedenle ifadelerini kabul etmediklerini söyledi.

TALİMAT İKİ ESKİ POLİSTEN

Mahkemeye çıkınca eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer ve yine eski polis olan Nezih Özbirinci’nin talimatıyla örgüt kurdukları iddiasını reddeden şüpheliler, "hakaret, tehdit ve mala zarar verme" gibi suçları da işlemediklerini öne sürdü.

Böylelikle, polisteki ifadelerinde talimatı eski özel harekatçı bir polisten aldıklarını, bu iş karşılığında kendilerine "emniyette iyi muamele" ve "para" teklif edildiğini ve emrin "Kanlıca'daki Reis"ten geldiğini söyleyen zanlılar tüm bu ifşalarından mahkemede vazgeçtiler.

KİM BU EMRİ VEREN KANLICALI

Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili gözaltına alınıp bırakılan eski güvenlik görevlisi Fuat Elmas, polisteki sorgusunda, dayak talimatının, ‘Kanlıca’da birinden geldiğini’ söyledi. Ancak o ifadelerde, Kanlıca’dan talimat gönderenin kim olduğu ortaya çıkmadı.

Eski polis memuru Yahya Kemal Gezer’den, 23 Eylül’de saat 23.00 sıralarında gelen bir telefon üzerine arkadaşı Uğur Adıyaman ile Rüzgâr Kafe’ye gittiklerini söyleyen Fuat Elmas, “Bir adam var dövülecek” talimatını nasıl aldıklarını polise şöyle anlattı:

“Bu kadar acil olan konu ne diye sorduk Yahya Kemal Gezer’e. ‘Bir adam var dövülecek’ dedi. Kim olduğunu sorduğumuzda ‘Ahmet Hakan’ dedi. Bu şahsın gazeteci olduğunu söyledi. ‘Niye dövelim abi?’ dediğimizde ‘... şehitlere ölü diyor. Açık açık oyum HDP’ye diyor. Milleti teşvik ediyor HDP’ye oy vermesi için. Bunun inmesi gerekiyor. Bu akşam bana talimat verildi. Bu işin içinde MİT var, emniyet var, reis var’ dedi. Ancak ‘reis’in kim olduğunu söylemedi. ‘Bu işi iki-üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler’ dedi. ‘Bu talimat nereden geldi, bize paketi verecekler kim’ diye sorduğumuzda ‘Kanlıca’dan birinden talimat geldi’ dedi.” 

“Ahmet Hakan’ı dövün” talimatını verdiği iddia edilen ‘Kanlıcalı’nın kim olduğu, soruşturmanın polisten sonraki aşamalarında da ortaya çıkmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum