Yurt Dışında Sandıklar Kuruldu

Yurt Dışında Sandıklar Kuruldu
Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 8 Ekim Perşembe günü oy kullanmaya başlıyor.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı 2 milyon 861 bin seçmen var. Bu seçmenlerden 1 milyon 405 bini Almanya'da bulunuyor. Yurt dışındaki seçmenlerin oy verme işlemi, yurt dışındaki 113 temsilcilikte 25 Ekim'e kadar sürecek. Seçmenler ayrıca 30 gümrük kapısında da 8 Ekim'den başlayarak 1 Kasım günü saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecekler. Yurt dışı temsilciliklerde 8- 25 Ekim arasındaki oy kullanma tarihi bazı ülkelerde daha kısa olacak. Söz konusu tarihler, yurt dışında oy kullanılacak yerlerin adresleri ve gümrük kapıları konusunda Yüksek Seçim Kurulu YSK'nın www.ysk.gov.tr sayfasında tüm bilgiler mevcut.

“OY KULLANMAYI SON GÜNLERE BIRAKMAYIN”

Almanya'daki seçmenler 8- 25 Ekim tarihleri arasında hafta sonları ve tatil günleri dahil saat 10.00'dan 19.00'a kadar oy kullanabilecekler. Almanya'da oy kullanılacak 13 temsilcilik veya noktadan biri olan Köln Başkonsolosluğu da seçime hazır. Toplam 128 bin seçmenin bağlı olduğu Köln Başkonsolosluğu'nda başkonsolosluk binasının yanına seçim çadırı kuruldu. Tüm seçmenlere huzurlu bir seçim atmosferi dileyen Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin şunları söyledi: “Bütün seçmenleri oylarını kullanmaya davet ediyoruz. Oy kullanmaya gelmeden önce YSK'nın sayfasına girerek oy kullanıp kullanamayacaklarını veya hangi başkonsoloslukta kullanacaklarını kontrol etmelerinde fayda var. Vatandaşlarımız geldiklerinde, üzerinde T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulundursunlar. Bu iki belgeden biriyle geldikleri zaman vatandaşlarımızın hızlı ve kolay şekilde oy kullanmaları mümkün olabilecektir. Ehliyet Türkiye'de geçerli ama burada ehliyetle oy kullanılamadığının altını çizmekte fayda var. İmkanı olan vatandaşlarımız hafta içinde ve öğleden sonraları gelirlerse çok fazla beklemeden oylarını kullanabileceklerini düşünüyorum. Oy kullanmayı son günlere bırakmamalarında fayda var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.