Başbakan Davutoğlu İstanbul'da Konuşuyor

Başbakan Davutoğlu İstanbul'da Konuşuyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki 19 eserin toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"İstanbul faaliyetlerimizin ilk mitingini Bayrampaşa'da yapıyoruz. Sırtını İstanbul'a dayamış hiçbir siyasi hareket boş kalmaz. 13 yılda bir asrın değişimi gibi değişiklikleri İstanbul'a kazandırdık.

Terörle, ekonomik krizlerle mücadele ediyoruz. Ama bir saniye dahi Türkiye'yi yönetim boşluğuna düşürmedik. Farklı ülkelerde ekonomiye olumsuz etkileri olurdu bu durumun. 13 yıl önemli kazanımlar sağladık. AK Parti'nin milletin sesi olduğunu milletimiz çok iyi biliyor.

Eski Türkiye'ye bir daha dönüş olmayacak. Yeni Türkiye yoluna kararlılıkla devam edecek. Kimse bizi kazanımlarımızdan bir adım geri götüremeyecek. IMF'ye muhtaç bir ülkeydik, bütün borçları tıkır tıkır ödedik. Milletle birlikte bunları yaptık. Çevre ülkeler krizler içindeyken, Türkiye istikrarla büyüdü. 2004 yılında enflasyonu tek haneli rakamlara indiren bizdik. 100 yılda 300 santral yapılmışken, 13 yılda 864 santral yaptık. Bütün bunlar AK Parti kadroları sayesinde yapıldı.

Dünyada en fazla dış temsilciliği olan ülkeler arasından yedinci sıradayız. Bu bereket milletimizin bereketi. 6 milyon ilave istihdamı kazandırdık milletimize.

Biz İstanbul'u küresel bir başkent haline getiriyoruz. Dünyanın cazibe merkezi haline getiriyoruz. Her seçimi geçeriz ama verdiğimiz sözden bir adım geri atmayız.

Silah kuvvetlerimiz milli silahlarımızı, helikopterlerimizi kullanıyor. Milli yerleşme ve haberleşme uydusunu yapıyoruz, ilk milli uçağımızı yapıyoruz. Milli gemi, milli hızlı tren üretiyoruz. Türkiye'de artık hiçbir konuda dünyaya bağlı olmayan yeni bir dönem başlatıyoruz."

"MHP gibi hükümete iştirak etmekten kaçanlara millet cevabını verecek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.