Rusya'ya sürpriz ülkeden destek!

Rusya'ya sürpriz ülkeden destek!
İsrail'in Rusya'ya, Suriye'deki örgütler hakkında istihbarat sağlayacağı öne sürüldü.

İsrail’in, Moskova’nın Suriye’deki askeri operasyonlarına destek amacıyla, Rusya’yla istihbarat paylaşacağı öne sürüldü. İddialara göre, İsrail örgütlerin bulunduğu yerler hakkında Rusya’ya bilgi verecek.

Middle East Monitor’un Channel 2TV’den aktardığı habere göre, üst düzey yetkililerden oluşan bir Rus heyet, askeri işbirliğinin koordinasyonunu görüşmek üzere dün İsrail’e gitti. Heyetin başında Rusya Genelkurmay Başkan Birinci Yardımcısı General Nikolay Bogdanovski’nin bulunduğu ve İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yair Golan’la, hava kuvvetleriyle ve Mossad yetkilileriyle görüştüğü ifade edildi. Channel 2, bu ziyaretin, iki hafta önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinden sonra planlandığını aktardı.

İsrail Suriye'de yaralanan 1600 militanı tedavi etti

İsrail’in Suriye’deki cihatçıları sınırdan alıp tedavi ettiği, işbirliği yaptığı ve silah gönderdiği yönünde haberler basında sıklıkla yer buluyor. 11 Mart-28 Mayıs 2014 arasındaki gelişmeleri içeren 10 Haziran 2014 tarihli Birleşmiş Milletler raporunda da Golan’daki İsrailli askerler ile silahlı örgütler arasında temas yaşandığı vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum