Savcı, Aydın Doğan'a Büyük Peşkeşi Araştırıyor

Savcı, Aydın Doğan'a Büyük Peşkeşi Araştırıyor
28 Şubat soruşturmasında POAŞ’ın, Aydın Doğan’a peşkeş çekildiğinin ortaya çıkmasının ardından savcılık, iki satış işleminin peşine düştü.

28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık, İş Bankası’na “POAŞ ihalesi içinAydın Doğan’a kredi verdiniz mi?” ve “Dışbank, Doğan Holding’e kaça satıldı?” diye sordu.

Savcılık, Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Erol Aksoy, Dinç Bilgin, Fuat Miras, Rıdvan Budak, Bayram Ali Meral, Derviş Günday ve Refik Baydur’un 1996-1999 yılları arasında sahibi veya üyesi oldukları şirketlerin tespiti için de harekete geçti. Savcılığın tüm bu işlemlerinin tamamlanmasının ardından 9 ismi ifadeye çağırması bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat soruşturması kapsamında Doğan Holding ile beraber POAŞ ihalesine giren İş Bankası’ndan ihale sürecine dair ayrıntılı bilgi istedi.

KAÇA SATILDI?

Savcılık, İş Bankası Genel Müdürlüğü’ne yazdığı müzekkerede şu soruların cevabını istedi: “Şirketinizin ortaklık yapısını ayrıntılı bir şekilde bildirin.  POAŞ özelleştirme ihalesi ile ilgili Doğan Holding ile ortak ihaleye şirketinizle girilmiş olup bu ihaleyle ilgili Doğan Holding’e döviz veya TL cinsinden kredi kullandırdınız mı, kullandırdıysanız faiz oranı nedir? Şirketinizin iştiraklerinden olan Dışbank’ın, Doğan Holding’e satılmasıyla ilgili süreç esnasında; Dışbank, Doğan Holding’e kaça satıldı? Dışbank’ın satıldığı esnada İş Bankası’na ait faizsiz mevduatın Dışbank’ta bulunup bulunmadığı, bulunmuşsa miktarı nedir? Dışbank, Doğan Holding’e satıldığında bu satışla ilgili İş Bankası’ndan kredi kullandırıldı mı?”

Ayrıca Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yazılan yazıyla da, POAŞ özelleştirmesiyle ilgili Doğan Grubu ile İş Bankası ortaklığının oranı soruldu. Soruşturma kapsamında Doğan’ın “Refah Yol hükümetini ben yıktım” dediğini öne süren Nuri ve Ahmet Albayrak’ın da “tanık” sıfatıyla ifadelerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazısı yazıldı.

Çiller ve Yılmaz’a çağrı kağıdı!

28 Şubat Davası’nda Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller için çağrı kağıdı çıkarıldı. Çiller ve Yılmaz, duruşmaya katılmazsa ihtar edilecekler.

Doğan’dan medya baskısı

Soruşturmayı derinleştiren savcı Aytekin Canikli, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda, POAŞ özelleştirilmesinde Doğan Holding ve İş Bankası konsorsiyumuna ihale edildiği tarihlerin tespitini ve bu tarihten sonra Doğan medyasında, İş Bankası yöneticileri aleyhine yayın yapılıp yapılmadığının araştırılmasını istedi.  Yine POAŞ’taki İş Bankası hisselerinin, Doğan Holding tarafından OMV adlı yabancı şirkete satış tarihi ile miktarının tespiti talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum