Platini ve Blatter'e 90 Günlük Men!

Platini ve Blatter'e 90 Günlük Men!
FIFA Etik Kurulu,Sepp Blatter ve Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.


FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome  Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası verdi. 
 
FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Blatter, Platini ve Valcke'nin 90  gün geçici olarak futboldan men cezası aldığı ifade edildi. Açıklamada, verilen 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak  şekilde uzatılabileceği de belirtildi. 
 
Yapılacak yeni seçimde FIFA başkanlığına aday olduğunu açıklayan eski  FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-joon'un ise 6 yıl futboldan men ve 100 bin  İsviçre frangı para cezası aldığı bildirildi. 
 
Blatter, Platini ve Valcke, bu süre içinde ulusal ve uluslararası  düzeyde hiçbir futbol organizasyonunda yer alamayacak. İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan  FIFA Başkanı Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında, Blatter'den 2 milyon dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Platini'nin konu hakkında bilgisine  başvurulmuştu. 
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta  düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası  kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter,  seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. 
 
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26  Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan Platini de başkan adayları  arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum