Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü

Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 kişiden telefonla dolandırıcılık yaparak ayrı ayrı 28 bin 200 Euro ve 13 bin TL para ile 7 adet çeyrek altını alan dolandırıcılar otogarda Şanlıurfa otobüsüne binmek üzereyken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat’ta son günlerde kendisini savcı, polis ve asker olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılan kişilerin müracaatları sonucunda, vatandaşlardan para ve altın dolandırdıkları belirlenen 2 kişi Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda Manavgat Otogarı'nda Şanlıurfa otobüsüne binmek üzereyken vatandaşlardan aldıkları paraların bir bölümüyle yakalandı. 

Dolandırıcılık olayları ile ilgili Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekiplerin yapmış olduğu güvenlik kamera çalışmaları sonucu tespit edilen 2 şüpheli Manavgat Otogarında ellerinde valizlerle yakalandı. Ö.E ve V.E isimli şüphelilerin üzerlerinden A. C.’ye ait 20 bin euro para, N. D.’ye ait 805 TL ve 500 euro para çıkarken, şüphelilerin 3 ayrı dolandırıcılık olayını kendilerinin gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri, dolandırıcılık olayını Şanlıurfa’da bulunan H.A. isimli şahsın yönlendirmeleri sonucunda yaptıklarını söyledikleri bildirildi. Zanlıların yaptıkları dolandırıcılık olayları şu şekilde:

15 Eylül tarihinde otelde çalışan R.A.U.’yu telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, bir GSM operatöründen adına 30 ayrı hat çıkarılıp sahte kimlik düzenlendiğini ve örgüt tarafından kullanıldığını, örgütün kuyumcu soyduğunu, kuyumcuyu darp ettiğini, kuyumcunun yoğun bakımda yattığını, operasyon için para istediğini söyledi. Bunun üzerine 6 bin 200 euro para, 7 adet çeyrek altın ve 3 bin TL parayı siyah poşet içine koyarak, Aydınevler Mahallesi'nde bulunan çöp alanına bırakan R.A.U. olay yerinden ayrıldıktan sonra paraları bıraktığı yerde bulamayınca dolandırıldığını anladığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

6 Ekim Salı günü saat 16.50 sıralarında Kavaklı Mahallesi'nde ikamet etmekte olan ev hanımı N.D.’yi arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Telefondaki şahıs, Manavgat’ta meydana gelen 3 ayrı kuyumcu soygununda N.D.’nin kimliğinin bulunduğunu, olayın aydınlatılması ve suçsuzluğunun ispatı için evde bulunan paraların incelenmesi gerektiğini, kapıya gelen sivil polise evdeki paraları teslim etmesini belirtti. N.D. evde bulunan 10 bin TL ve 2 bin euro parayı bir poşete koyarak, kapıya gelen ve polis olduğunu söyleyen kişiye teslim ettikten sonra dolandırıldığını anlayarak polise müracaatta bulundu.

07 Ekim Çarşamba günü saat 10.30 sıralarında, Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden A.C.'yi cep telefonundan arayarak kendisini Cumhuriyet Savcısı Hilmi olarak tanıtan dolandırıcının, şahsın kimlik bilgilerini doğru olarak söyledikten sonra “Manavgat’ta kuyumcu soygunu oldu, şahısların parmak izlerini bulmak için senin vakıf bankasında hesabında bulunan 64 bin euro hesabından 20 bin euro para çek bana getir, biz şahısları yakalayacağız, getirmezsen senin evine polis gönderirim kelepçe taktırarak getirtirim. Bankadan para çekerken sorarlarsa ev alacağım onun için lazım de, yapmazsan seni tutuklarım” demesi üzerine A.C. bankadan çektiği 20 bin euro parayı siyah bir poşet içerisinde yanına gelen şahsa teslim etti. Aynı şahsı yeniden arayan dolandırıcılar gönderdiği paranın yetmediğini, hesaptan 20 bin euro daha çekerek kendilerine göndermesini istedi. A.C.'nin Bankaya gittiğinde görevli memurun bu kadar parayı çekemeyeceğini söylemesi üzerine banka müdürüyle konuşmasının ardından dolandırıldığını anladığı ve polise başvurduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.