La Liga'da Büyük Değişiklik!

La Liga'da Büyük Değişiklik!
İspanya'da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun başkanı Javier Tebas önemli açıklamalar yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "The Sport Business Summit" adlı uluslararası futbol zirvesinde konuşma yapan Tebas, "Orta vadede La Liga veya Kral Kupası maçlarını yurt dışında oynayacağız. Bu, kısa vadede imkansız. Maçları hangi ülkelerde oynayacağımızı da şu an için söyleyemeyiz. Projemizi geliştirmek ve elbetteki UEFA ve FIFA gibi uluslararası kurumlardan izinler almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"FIFA, SİCİLYA MAFYASI GİBİ"

Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği'ndeki (FIFA) yolsuzluk soruşturmasına dair de açıklamada bulunan LFP Başkanı Tebas, "FIFA, Sicilya mafyası gibi. Eğer FIFA'yı eleştirirsen seni şampiyonalardan atmakla tehdit ediyor. Bu da bir yolsuzluktur. FIFA yöneticilerinin, futbol endüstrisine uyum sağlayamaması bu sorunları doğurmuştur" diye konuştu.

"KATAR'DAKİ DÜNYA KUPASI, AVRUPA LİGLERİNE BÜYÜK ZARAR VERECEK"

2022 Dünya Kupası'nın organizasyon tarihi sebebiyle FIFA'yı , Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) şikayet ettiklerini hatırlatan Tebas, "Katar'da yapılacak turnuva 21 Kasım-18 Aralık'ta yapılacak. Bu tarih aralığına karşı çıktık ve konuyu da CAS'a taşıdık. Bu durum, futbolcuların olası bir sağlık sorunuyla ilgili bir mesele değildir. Kasım ayında Dünya Kupası oynanması, Avrupa liglerine büyük zarar verecektir. FIFA'nın sorumluları futbol endüstrisini iyi tanımıyor. FIFA yöneticilerinde radikal bir değişim olmalı" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN SAĞLAM EKONOMİYE SAHİP LİGİ BUNDESLIGA"

Kulüplerin ekonomik durumları hakkında da konuşan LFP Başkanı Tebas, 3 yıl önce İspanyol kulüplerinin ekonomik durumlarının kontrol altına alındığını ve birçok kulübü iflastan kurtardıklarını kaydetti.

Dünyanın ekonomik olarak en iyi ve en sağlam liginin Bundesliga olduğunu öne süren Tebas, "Kulüplerin borç durumlarına göre baktığımızda Bundesliga, dünyanın en iyisi. Mükemmel finans ekonomileri var. Diğer yandan Premier Lig de televizyon gelirlerinde ilk sırada. La Liga kulüpleri ise bütün kupaları kazanıyor ama ekonomik olarak henüz Bundesliga ve Premier Lig düzeyinde değil. Sadece sporda değil ekonomik düzeyde de en iyi olmak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"KATALONYASIZ BİR İSPANYA DÜŞÜNEMİYORUM"

Tebas son olarak Katalonya'nın bağımsızlık süreci hakkında konuşarak, "Bu sürecin devam edeceğini sanmıyorum. Katalonyasız bir İspanya ya da Katalan kulüpleri olmayan bir La Liga düşünemiyorum. Tüm bunlara rağmen bağımsızlık varsayımı gerçekleşirse yapılacaklar bellidir. İspanyol yasalarına göre İspanyol olmayan kulüpler İspanya'da oynayamazlar" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.