Belediye Şoförlerinden Şok İddia

Belediye Şoförlerinden Şok İddia
Ankara’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan otobüs kazasıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Ankara Belediyesi’nin bazı şoförleri kendilerinin de Mercedes otobüslerde teknik sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Ankara’nın Dikimevi semtinde 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan belediye otobüsü kazasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki Mercedes marka otobüslerde zaman zaman teknik aksaklıklar yaşanıyor. 

EL FRENİNİ ÇEKMEYİNCE DURDURMAK İMKANSIZ

İsimlerinin yazılmasını istemeyen EGO şoförleri, kaza yapan otobüsün kontrolden çıktığını, aynı durumun kendi başlarına da geldiğini belirterek, “Kesinlikle bu Mercedes otobüslerinde bir aksaklık var. Çünkü aynı sorunla biz de karşı karşıya kalıyoruz. Arkadaşımız frene basmasına rağmen otobüs durmamış, aynı durumu biz de çoğu zaman yaşıyoruz. Otobüs 4 saniye boyunca şoförün kontrolünden çıkıyor ve 24 kilometre hıza kadar çıkıyor. El frenini çekmediğiniz takdirde otobüsü durdurmak neredeyse imkânsız” dediler. 

10 OTOBÜS GÖNDERİLDİ 

Kazayla anılan otobüsün Mercedes marka olduğunu hatırlatan şoförler, EGO’ya ait Mercedes marka otobüslerin tehlikeye davetiye çıkardığını kaydederek şunları söylediler: “Dururken boşa almadığınız zaman otobüs bir birikim yaşıyor ve vitese aldığınızda birden kendini öne atıyor. Bu birçok arkadaşımızın başına geliyor ama şu zamana kadar büyük bir kaza olmadığı için gündeme gelmedi. EGO’da 30 tane Mercedes otobüs vardı. Bunların 10 tanesi yokuşlarda çekmiyor diye gönderildi. Hepsinde bu sıkıntı var. Diğer otobüslerde böyle bir sıkıntı yok.” 

EGO: İDDİA ARAŞTIRILIYOR

EGO yetkilileri, böyle bir iddianın varlığını doğruladı. Ancak yetkililer, kaza soruşturma aşamasında olduğu için bu konuda açıklama yapamayacaklarını bildirdi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılacağı vurgulandı. Mercedes yetkilileri ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

belediye-soforlerinden-sok-iddia.jpg

belediye-soforlerinden-sok-iddia_1.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum