'Dünya Ekonomisi Zor Bir Süreçten Geçiyor'

'Dünya Ekonomisi Zor Bir Süreçten Geçiyor'
IMF Başkanı Lagarde, "Dünya ekonomisi Fed'in beklenen faiz artışı, yavaşlayan Çin ekonomisi ve düşük emtia fiyatlarıyla zor bir süreçten geçiyor" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında basın toplantısı düzenleyerek "Küresel Politika Programı"nı kamuoyuyla paylaştı. 

"Dünya ekonomisinin Fed'in beklenen faiz artışı, yavaşlayan Çin ekonomisi ve düşük emtia fiyatlarıyla zor bir süreçten geçtiğini" belirten Lagarde, bu süreçte ortaya çıkan sorunların en çok gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceğine işaret etti.

Lagarde, ayrıca, gelişmiş ülkelerin uzun süredir devam ettirdikleri destekleyici para politikalarının finansal kırılganlıklar yarattığını, bu ülkeler için asıl zorluğun finansal istikrarı korumak ve reel yatırımları artırmak olduğunu dile getirdi. 

Bununla birlikte tüm ülkelerin küresel ekonominin değişen şartlarına uyum sağlamak zorunda olduğunu vurgulayan Lagarde, IMF'nin üye ülkeleri bu zor "dönemeçte" destekleyeceğini, teknik ve finansal yardımların gerektiği yer ve zamanda sağlanacağını taahhüt etti. 

"Çin'in yavaşlaması bekleniyordu"

Çin ekonomisindeki yavaşlamanın önceden öngörüldüğünü bildiren Lagarde, bunun diğer ülkeleri beklenenden fazla etkilediği yorumunda bulundu.

"Açıkçası bu son toplantım olabilir"

IMF Başkanı Lagarde, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Beş yıllık başkanlık dönemi Temmuz 2016'da sona erecek Lagarde, iki dönem başkanlık yapmaya açık olup olmadığı sorusuna, "Açıkçası bu son değerlendirme toplantım olabilir. İkinci döneme açığım ama buna üyeler karar verecek" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.