Onların İçinden de Bir Yiğit Çıktı

Onların İçinden de Bir Yiğit Çıktı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP’yi eleştirerek, “Onların içinden de bir yiğit çıktı. Kim çıktı, rahmetli Başbuğ'un oğlu Yıldırım Türkeş ortaya çıktı ve 'ben varım' dedi. 'Babamdan böyle gördüm' dedi ve hükümete girdi. Ne yaptılar he

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Burdur’un Tefenni, Karamanlı ve Yeşilova ilçelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Tefenni’ye yapan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında Türkiye’nin çok güçlü olması ve bir an bile tökezlememesi gerektiğini söyledi. Türkiye’ye saldırmaya cesaret edemeyen DEAŞ’ın bile son dönemde saldırmaya başladığını aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, “Ne yaptık, cezasını kestik, kesmeye de devam edeceğiz. Bunlar müslüman olamaz. Bunlar insan bile olamaz. Bu kadar hunharca, kadınlara, insanlara zulmedenler, müslümanları katleden insanlara biz müslüman diyemeyiz. Hiç kusura bakmasınlar. Bunlar kanlı bir terör örgütüdür. Ama en az onlar kadar da PKK terör örgütü de lanetlidir. İkisi de lanetlidir, ikisi de yok edilmelidir. PKK terör örgütünü ülkemizden temizleyeceğiz” dedi.

"BİR 'BAY HAYIR' HER ŞEYE HAYIR"

Tefenni’den sonra Karamanlı’ya geçen Mevlüt Çavuşoğlu, vatandaşlarla bir araya geldi. Buradaki konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştiren Çavuşoğlu, “Şu zor günlerde sözde milliyetçilerin Türkiye'nin sorunlarını aşabilmesi için elini taşın altına koyduğunu gördünüz mü? Bir 'bay hayır', her şeye hayır. Peki, niye siyaset yapıyorsun sen? Niye parti kurdun? Neden millete gidip oy istedin? Ne yapmak için oy istedin onu söyle. Meclise milletvekili gönderip orada rahat etmek için mi? Ne için oy istiyorsun? Böyle bir günde milletvekiline ihtiyacın yoksa Türkiye'nin böyle bir durumda milletvekillerin gerekeni yapmayacak da ne zaman yapacak? İşte onların içinden de bir yiğit çıktı. Kim çıktı, rahmetli Başbuğ'un oğlu Yıldırım Türkeş ortaya çıktı ve 'ben varım' dedi. 'Babamdan böyle gördüm' dedi ve hükümete girdi. Ne yaptılar hemen ihraç ettiler" diye konuştu.

‘İNSANIZ HATA YAPABİLİRİZ’

Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra gittiği Yeşilova’da belediye düğün salonundaki toplantıya katıldı. Buradaki konuşmasında ise son 3-4 ayda her şeyi bir kere daha gördüklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Kendi eksiğimizi de gördük. Milletin verdiği mesajı da aldık. Samimi bir şekilde bunun kendi içimizde hesaplaşmasını da yaptık. Nerede hatamız var, eksiğimiz var. İnsanız hata yapabiliriz. Şu 4 ayda ülkenin bu siyasi partilere emanet edilemeyeceğini, bunların gerçek yüzünü bir kere daha gördük. Kaçtılar. ‘Türkiye partisiyiz’ diyenlerin PKK'nın nasıl kuklası olduğunu gördük. Milliyetçiyiz diyenlerin nasıl sorumluluktan kaçtığını gördük. Koalisyon görüşmelerini nezaket çerçevesinde yaptık ama bir kere daha bunlarla yola gidemeyeceğimizi anladık. Yeniden tek başına milletimizin desteği ve oyuyla tek başına iktidara gelerek ilk günkü aşkla çalışacağız" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ak Parti’ye geçen MHP Yeşilova eski İlçe Başkanı Necati Mercan ile ÖDP eski İlçe Başkanı Nihat Kaya'ya da rozetlerini taktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.