Cihangir Ve Nişantaşı İçin Ateşkes Düşünülüyor

Cihangir Ve Nişantaşı İçin Ateşkes Düşünülüyor
HDP, eylemler nedeniyle İstanbul’un Cihangir ve Nişantaşı gibi semtlerinden aldığı oyda düşüş olunca Kandil’i uyardı. Kandil, ateşkesi tartışıyor.

Bölücü terör örgütü PKK’nın kanlı eylemleri ve devletin karşı operasyonları HDP oylarını Doğu ve Güneydoğu’da artırırken, İstanbul’da azalttı.

Terör örgütü PKK; Kandil'in  derin vadilerinde ateşkes için toplandı. HDP'nin son günlerde  oy kaybına uğraması ve baraja takılma tehlikesinin ortaya çıkması üzerine PKK'nın ele başları Kandil'in K. bölgesinde olağanüstü toplanarak ateşkesi tartışmaya başladı.

HDP'DE OY KAYGISI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, PKK'nın kanlı saldırıları HDP'ye oy veren sol-sosyalist ve liberal çevrelerde kısmen de olsa tepki çekti. Özellikle İstanbul'da oy oranında düşüş yaşanması HDP'yi panikletirken, Kandil'e tek taraflı ateşkes ilan edilmesi baskısı yapıldı.

CİHANGİR VE NİŞANTAŞI'NDA HDP DİBE VURDU 

HDP'nin yaptırdığı anketlerde İstanbul'un kalbur üstü semtlerinden Cihangir ve Nişantaşı'nda büyük oy düşüşü yaşandığı belirlendi. Cihangir'de 7 Haziran seçimlerinde yüksek oy alan HDP kanlı saldırılardan sonra  buradaki oylarını kaybetmeye başladı. Cihangir-Nişantaşı cemaatinin tepkisi HDP'liler tarafından Kandil'e de ulaştırıldı. Kandil, bu nedenle alelacele toplanarak ateşkesi tartışmaya başladı.

İddialara göre, ateşkes kararı 11 Ekim'de ilan edilecek.

Öte yandan, Doğu ve Güneydoğu’da HDP oylarında düşüş değil, aksine artış yaşandığı gözleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum