Yumurta Etiketleri Neyi Anlatıyor

Yumurta Etiketleri Neyi Anlatıyor
Uzmanların her gün tüketilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu tek besin olan yumurtaların etiketlerinde yazanların ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Yıllar önce koletrolü yükselttiği savıyla tüketimi kısıtlanan yumurta son yıllarda aklandı. Çocukların beslenmesinden diyet listelerine kadar her uzmanın ortak görüşü her gün yumurta tüketilmesi. Peki her gün tüketmemiz gereken en önemli besin maddelerinden biri olan yumurta ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz?

Özellikle markete gidip yumurta raflarında dolanırken etiketlerin bize ne söylemek istediğini iyi bilmemiz ihtiyacımız doğrultusunda alış veriş yapmamızı sağlar.

İşte yumurta etiketlerinin bize anlattıkları:

Kahverengi yumurta: Rengi size bu yumurtanın daha sağlıklı olduğunu düşündürtebilir. Ancak gerçek şu ki, beyaz ve kahverengi yumurta arasında hiçbir fark yok. Kahverengi yumurtanın farklı bir cins tavuktan elde edildiği ya da besin değerinin daha fazla olduğu düşüncesi de yanlıştır. Lezzet olarak da beyaz yumurta ile aynıdır.

Kafessiz yumurta (cage-free): Yumurtanın bu şekilde sınıflandırılması, elde edildiği tavukların kafeste tutulmadığını gösterir.Fakat dışarıda dolaştığının garantisini istiyorsanız, aynı zamanda sertifikalı organik olmasına dikkat etmelisiniz.

L (büyük boy): L harfi aldığınız paketteki yumurtanın iri olduğunu gösterir. S harfini gördüğünüz paketteki yumurtalar ise küçüktür. Women's Health dergisinde yer alan bilgiye göre,iri yumurtalar genellikle daha olgun tavuklardan elde edilirken küçükler çoğu kez genç tavuklarda elde edilir.

Köy yumurtası (serbest gezen tavuk yumurtası): Bunlar daha çok yerel pazarlarda satılmaktadır. Bu yumurtaları bulduğunuz zaman kaçırmayın.Tezgahtakilerin gerçek köy yumurtası olduğuna eminseniz, yiyebileceğiniz en lezzetli yumurtanın bu olduğunu söylemekte elbette ki bir sakınca yok.

Omega 3 takviyeli: Tavukların yemine Omega 3 eklendiği anlamına gelir ve elde edilen yumurtalarında bu yağ asitleri bakımından 3-5 kat daha zengin olduğunu gösterir. Özellikle fazla balık yemiyorsanız, Omega 3 takviyeli yumurta sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Organik: Organik sertifikalı yumurtaların elde edildiği tavuklar, dışarıda belirli bir alanda dolaşır ve antibiyotik içermeyen yüzde 100 doğal yemle beslenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.