KYK Kredi Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK Kredi Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?
KYK yurt yerleştirmelerinde yedek sonuçlar açıklandı! KYK yurt yedek sonuçları nereden öğreniliyor KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? İşte KYK sorgulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Devlet üniversiteyi kazanan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar kurumunun yurtlarını hizmete sokmuştur. Yani üniversite okuyacak olan öğrenciler arasında kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler yurt başvurusu yaparak bu yurtlarda kalma şansı elde edebilir. Yurt başvuruları okullar açılmadan önce başladı. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden yurt başvurularını gerçekleştirdi. Bazı öğrenciler yurtlara yerleşebilmişken bazı öğrenciler ise yurtlara yerleşemedi. Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler yedek olarak beklemektedir. Yurda kaydını yaptırmayan öğrenci olunca sırasıyla yedekteki öğrenciler yurtlara alınmaktadır. Kredi ve yurtlar kurumu yurt başvurusunu kaçıran öğrenciler için veya yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için tekrar başvuru yapmaları için şans vermiştir. Son olarak 4. başvuruyu gerçekleştiren Kredi ve yurtlar kurumu sonuçlarını açıkladı. Kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesine giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra sizi 3 bölüm karşılayacaktır. Yurt yerleştirme 4. yedek sonucu, özel yetenek yüksek lisans yatay dikey geçiş yurt başvuru sonuçları ve Kredi ve Yurtlar Kurumunun ana sayfası. 4. Yedek sonucu öğrenmek için en baştaki yani yurt yerleştirme 4. yedek sonucu öğrenmek için tıklayınız bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümü seçtikten sonra bazı kimlik bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, aile sıra numaranızı, sıra numaranızı girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra 4. yedek burs başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz.
 
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
KYK BURS SORGULAMAHAKKINDA DETAYLAR!
  
KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet üniversiteyi kazanan öğrenciler için yurt hizmeti verdiği gibi ayrıca maddi destek de vermektedir. Üniversiteyi kazanan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar kurumu burs veya kredi hizmeti vermektedir. Kredi ve burstan faydalanmak isteyen öğrenciler burs başvurusunu gerçekleştirmeleri gereklidir. Burs başvurusunu kredi ve yurtlar kurumunun internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Burs başvurusu gerçekleştiren her öğrenciye burs çıkmayabilir. Bazı öğrencilere kredi desteği de çıkabilir. Burs çıkan öğrenciler devlete geri ödeme yapmazken kredi çıkan öğrenciler okul bittikten 2 sene sonra devlete geri ödeme yapmak zorundadır. Kredi ve yurtlar Kurumu burs başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurdu.
 
E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu e-devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.