Günde 3 Milyar Dolar Çöpe Gidiyor

Günde 3 Milyar Dolar Çöpe Gidiyor
Dünya genelinde her yıl 18 milyondan fazla insan açlıktan hayatını kaybederken, zengin ülkelerdeki israfın haddi hesabı yok.

DÜNYA üzerinde milyonlarca insan açlık ve yoksulluk içinde hayatını sürdürürken, insanoğlunun yaptığı israf ise korkunç boyutlara ulaştı. Araştırmalara göre yapılan israfın yalnızca dörtte biri ile açlık çeken milyonlarca insan doyuyor. 

AÇLIK KRİZİ

Uluslararası yetkili kuruluşların araştırmalarına göre, dünya üzerinde her gün 3 milyar dolar değerindeki yenilebilir yiyecek çöpe gidiyor. Yeryüzünde 805 milyon insanın ise açlık sıkıntısı çektiğinin belirtildiği araştırmalarda, her yıl 18 milyondan fazla insanın açlıktan hayatını kaybettiği aktarılıyor. Söz konusu araştırmalarda, bir yılda yapılan toplam 1 trilyon dolardan fazla israfın sadece dörtte biri ile açlık çeken 805 milyon insanın doyacağı vurgulanıyor.  

EĞiTiM ÖNLER

ÇEVRE ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “İnsanlık, her konuda büyük israf yapıyor. Ekmek israfı, yiyecek-giyecek israfı, araç israfı yapılıyor. İhtiyaç olmayan alış-verişler, gereksiz kredi kartı harcamaları yapılıyor. Allah, ‘israf etmeyin’ diyor. İsrafın her türlüsünün önü kesilse aç da kalmaz, yoksul da kalmaz insanların karnı da doyar. İsrafın önlenmesi için, bilinçli tüketici olma konusunda insanların eğitilmesi gerekiyor. Özellikle devletin bu konuyu televizyon, gazete ve radyolarda sürekli gündeme getirmesi lazım… STK’lar da elinden geleni yapmalı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.