Ankara'da 2 Ayrı Patlama: 47 Ölü, 126 Yaralı

Ankara'da 2 Ayrı Patlama: 47 Ölü, 126 Yaralı
Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen saldırıda ölü sayısı artıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ölü sayısını 47 olarak açıkladı.

Ankara'da tren garına giden köprü altında nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ancak ilerleyen saatlerde açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, ölenlerin sayısını 47 olarak açıkladı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI: 47 ÖLÜ VAR

Kodalak,“Ankara Adli Tıp Kurumu'nun cenazelerle dolduğunu, Gazi Hastahanesi bahçesine ek Adli Tıp Merkezi kurduklarını” belirterek, “Savcılık olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz, bir an önce soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Olay yerinde 30 hastanelerde de 17, toplam 47  hayatını kaybetmiş vatandaşımız var” dedi. 

videogaleri.gif

BAKANLIK'TAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

fotogaleri-002.gif

CANLI BOMBA İDDİASI

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum