Davutoğlu: Demirtaş'ın maskesi düştü

Davutoğlu: Demirtaş'ın maskesi düştü
Başbakan Davutoğlu, insanları sokağa dökmeye çalışan HDP Eşbaşkanı Selahhattin Demirtaş'a sert tepki gösterdi.

Başbakan Davutoğlu: "Üç aydır şehit edilen onca askerimiz ve korucumuz varken, PKK'nın döşediği mayınlarla hayatını kaybeden, PKK'nın bombaladığı çorbacıda hayatını kaybeden siviller varken, onları görmezden gelip, daha ortada kesin bir veri yokken, bugün bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp, bir de devleti mesul göstermek, parlamentoda temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz. Bu açık bir tahriktir. Buradan bütün vatandaşlarımıza bu tahrike kapılmamaları ricasında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir.

'AÇIK BİR TAHRİKTİR'

Bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp devleti göstermek açık bir tahriktir. 6-7 Ekim olaylarında nasıl insanları sokağa dökmüşse bugün yaptığı da aynısıdır. hangi siyasi görüşte olursanız olun, lütfen bu tahriklere kapılmayın. Her türlü güvenlik önlemini alacağız. Demirtaş'ın bu sorumsuz açıklaması karşısında sağduyuya sığının.

DEMİRTAŞ FAİLLERİN YAKALANMADIĞINI SÖYLÜYOR AMA...

Demirtaş Diyarbakır ve Suruç'ta faillerin yakalanmadığını söylüyor ama failler yakalanarak hukuka teslim edildi. Biz DEAŞ mevzilerini 23 Temmuz'da neden hedef aldık? Çünkü 32 vatandaşımızın katliamının arkasında DEAŞ vardı ve cezalandırdık. 2 polisimizi de PKK katlettiği için cezalandırdık ve cezalandırmaya da devam edeceğiz.

Teörü  kim yaparsa yapsın insanlık suçu işlemiştir. Şu anda böyle bir saldırıyı yapma kapasitesine sahip örgütler bellidir. DEAŞ, PKK, MLKP ve DHKP-C."

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamaları) Bu derece sorumsuz açıklamalarla bizi terörle mücadeleden caydıracağını, kamu düzeni konusunda aldığımız tedbirleri erteleyeceğimizi, almayacağımızı düşünüyorsa yanılıyor. Biz Ankara'da da olsa Hakkari'de de olsa terörle mücadele edeceğiz. DEAŞ yapsa da DHKP-C yapsa da PKK yapsa da El Kaide de yapsa edeceğiz. Kim eline halkın huzurunu bozmak için silah alırsa, kim bir yere halkın huzurunu bozmak için bomba ya da canlı bomba gönderirse onlara karşı mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek."

HDP'YE SAMİMİ ŞEKİLDE OY VERENLER...

Demirtaş'ın meselesi terörle mücadele değil, vatandaşların hüznü de değil, hüznünü paylaşmak da değil. Bizim yüreğimiz yanıyor, bunu herkes bilir ama onun meselesi bizim yüreğimizdeki yangını, ülke yangınına çevirmek. Ama eminim, HDP'ye samimi bir şekilde oy veren vatandaşlarımız dahi Demirtaş'ın bu ikili dilini, bu nefret söylemini gerektiği şekilde cezalandıracak, ona karşı gerekli tavrı ortaya koyacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum