Netanyahu: Siyonist Projeyi Durduramazsınız

Netanyahu: Siyonist Projeyi Durduramazsınız
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Parlamentosu Knesset'tin kış sezonunun açılışında konuştu.

Netanyahu, İsrail basınında çıkan haberlere göre, "Terörizm Filistinlilerin ümitsizliklerinden değil, bizi yok etme arzularından kaynaklanıyor. Yüzyıldır terörizm ve Siyonizmi yıkma girişimi devam ediyor ancak düşmanlarımız şunu hala öğrenemedi: Siyonist projeyi durdurmak mümkün değil. Bu terör dalgasını yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın mevcut hukuki yapısını değiştireceği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savunan Netanyahu, "Burası bizim vatanımız. Burası bizim vatanımız. Bizim yaşama irademiz düşmanlarımızın bizi öldürme arzusunu yenecektir. Bizim İslam'a karşı bir savaşımız yok. Biz Arap ve Yahudilerin birarada yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a, "Tahriklere karşı mücadele et ve Filistin terörünü kına" diye seslenen Netanyahu, İsrail vatandaşı Filistinliler arasında 1948 Filistin İslami Hareketi olarak bilinen grubu da "Aksa ile ilgili yalanlar uydurmakla" itham ederek, "hareketi illegal ilan etme" tehdidinde bulundu.

NETANYAHU'YA DAHA "SERT OL" ÇAĞRISI

Bu arada Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Netanyahu'ya, 'tahrik edici mesaj ve açıklamalarıyla terörizmi kışkırtanlara karşı daha sert tedbirler alması, güçlü eylemlerde bulunması' çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı.

Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'yı bulurken, olaylarda 4 de İsrailli öldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum