Ankara'daki Saldırıya Hangi Devlet Destek Verdi?

Ankara'daki Saldırıya Hangi Devlet Destek Verdi?
Ankara'daki saldırının iz bırakmadan ancak büyük bir devlet istihbaratının devreye girmesi ile yapılabileceği analizi öne çıktı.

Devletin zirvesi, saldırıyı tüm boyutları ile masaya yatırırken, saldırının DAEŞ, PKK, DHKP-C ve MLKP gibi terör örgütlerinin tek başına yapabileceği düzeyin üstünde bir profesyonellikle gerçekleştiği değerlendirmesinde bulundu.

Bu ölçüde bir saldırının, öncesinde ve sonrasında iz bırakmadan ancak büyük bir devlet istihbaratının devreye girmesi ile yapılabileceği analizi öne çıktı.

İşte değerlendirmeler:
 
İSTİHBARATA TAKILMAMASI İMKÂNSIZ: Suruç ve Diyarbakır saldırıları ile başlayan süreçte istihbarat çalışmaları artırılmıştı. Bu ölçüde bir saldırının ardından hangi terör örgütü olursa olsun, mutlaka istihbaratın haberi olurdu. Ancak, alışılanın aksine örgüt içinde eylemle ilgili keşif çalışması büyük ihtimalle yapılmadı. Eylemciler kimse ile temas geçmedi.
 
PROFESYONEL İŞİ: Bu kadar temassız ve iletişimsiz bir şekilde, tek başına eylem yapma kapasitesi adı geçen 4 örgütte de yok.
 
DEVLET DESTEĞİ VAR: Örgüt içi yardım mekanizması olmadığına göre bu ölçüde bir yardım ancak başka bir güçlü devlet istihbaratı ile sağlanabilir. Bu büyük bir devlet aklının içinde olduğu, taşeron örgütlere ihale edilmiş bir saldırı. Soruşturma sonunda taşeronluk yapan bir isme ve örgüte mutlaka ulaşılacak ancak olayın arkasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmak daha uzun zaman alacak. (Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum