Vahdet Saldırıyı Bildi!

Vahdet Saldırıyı Bildi!
Ankara’daki kanlı saldırının faili olarak terör örgüt IŞİD ön plana çıkarken gazetemiz Vahdet, “IŞİD’in PKK yandaşlarını sokağa dökmek amacıyla bombalı eylem hazırlığı yaptığı” konusunda günler öncesinden uyarılarda bulunmuştu.

Başkent Ankara’daki kanlı saldırıda şüpheler terör örgütü IŞİD üzerinde yoğunlaştı. Güvenlik ve istihbarat birimleri de çalışmalarını bu yönde derinleştirirken gazetemiz Vahdet, “Türkiye’den intikam almak için fırsat kollayan IŞİD’in, PKK yandaşlarını sokağa dökmek amacıyla bombalı eylem hazırlığı yaptığı” konusunda günler öncesinden uyarılarda bulunmuştu. 

ASKER VE POLİSİN ÖTESİNDE BİR HEDEF

Gazetemize konuşan GORAM Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, Türkiye’nin kendisine yönelik operasyonlarından rahatsızlık duyan IŞİD’in, doğrudan askere veya polise bir saldırının ötesinde ülkedeki hassas dengeleri sarsarak Türkiye’ye zarar verecek bir hedef seçebileceğini belirtmişti. Okur, IŞİD’in sokakları tahrik etmeyi amaçladığını kaydetmiş, “Seçecekleri hedefi siyasi sonucunu iyi güderek ayarlamaya çalışacaklardır” demişti. 

PLAN TIKIR TIKIR İŞLİYOR 

Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısının ardından yaşanan birtakım olaylar da IŞİD’in ve arkasındaki güçlerin planının tıkır tıkır işlediğini gösteriyor. PKK’nın yerel siyasi uzantısı Demokratik Bölgeler Partisi’nin Diyarbakır il teşkilatı, Kobani olaylarında olduğu gibi halka sokağa çıkma çağrısı yaptı. Adana’da da PKK yandaşları, “Yasımız var” diyerek düğün salonunu bastı. PKK saldırısında bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Birçok kentte de gerginlik çıktı. Ankara Sıhhiye Meydanı’nda toplanan bir grup, işyerlerini tahrip etti. Katliamın sorumlusu olarak devleti gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile diğer sol kuruluşların yöneticilerinin tahrik edici açıklamaları da dikkatlerden kaçmıyor. 

vahdet-iki-hafta-once-boyle-uyardi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum