"Adaylarımız Tehdit Ediliyor"

"Adaylarımız Tehdit Ediliyor"
Hayati bir seçimin arifesinde “sandığa sayılı günler kala”, 7 Haziran öncesi sıkça karşılaştığımız bel altı vuruşlar artık “ahlâksızlık” düzeyine indi.

Hayati bir seçimin arifesinde “sandığa sayılı günler kala”, 7 Haziran öncesi sıkça karşılaştığımız bel altı vuruşlar artık “ahlâksızlık” düzeyine indi. Dün, “Beyoğlu’nda 65 kişi” yalanını söyleyenler, bugün de Mardin’de “ekmekle tehdit etme” yoluna gittiler. Tüm ahlaksızlıkları, Mardin’de yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi adaylarının adaylıktan çekilme konusunda tehdit edildiklerini kaydetti.

Kafasına silah dayasanız daha onurlu olurdu

Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Abdullah Çelik’in ‘Partisinden istifa ederek başka bir partiye katıldı’ şeklindeki haberlere tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi adaylarının adaylıktan çekilme konusunda tehdit edildiklerini kaydetti. Bitmez, “Bu onurlu, haysiyetli ve şerefli bir durum değildir. O insanın kafasına silah dayayıp tehdit ederseniz daha şerefli, daha onurlu, daha haysiyetli bir durum yapmış olursunuz” diye konuştu.

“Senin çocuğunu işten atarız demek kadar ahlâksızlık yoktur”

Mardin’in Midyat ilçesi Saadet Partisi milletvekili adayı Abdullah Çelik’in partiden ve adaylıktan çekilme nedenini açıklayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, şöyle konuştu: “Şu anda adayımızın partimize intikal etmiş bir istifa dilekçesi yok. Kendisi ile yaptığımız bir telefon konuşması var. Kendisi şunu aynen ifade ediyor; ‘Başkanım ben partimin mensubuyum. Bu davranışımla hangi pozisyona düştüğümün bilincindeyim. Ancak istemeyerek şu şu nedenlerden bu noktaya getirildim.’ Kendi evraklarını bize getirip verdi. Bu pozisyonda olan bir insanın fotoğrafa yansıyan tarafını bilemiyorum. Bu insanı bu noktaya getirecek adımları attırmanın ahlâki olmadığını, doğru olmadığını, namuslu olmadığını ifade ediyorum. Yani bir insana, ‘Senin çocuğunu işten atarız’ demek kadar ahlâksızlık yoktur.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi Güneydoğu sorumlusu Necmettin Çalışkan, ve parti teşkilatı ile birlikte Mardin’de basın mensupları ile bir araya geldi. Bitmez, yaptığı konuşmasında Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Abdullah Çelik’in ‘partisinden istifa ederek başka bir partiye katıldı’ şeklindeki haberlere değindi. Adayların çocukları üzerinden tehdit edildiğini dile getiren Bitmez, “AKP, adaylarımızın çocuklarını işten atarız diye tehdit ediyor” diye konuştu.

“çocuğunu işten atarız demek kadar ahlaksızlık yoktur”

MARDİN’İN Midyat ilçesi Saadet Partisi milletvekili adayı Abdullah Çelik’in partiden ve adaylıktan çekilme nedenini açıklayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, şöyle konuştu: “Şu anda adayımızın partimize intikal etmiş bir istifa dilekçesi yok. Kendisi ile yaptığımız bir telefon konuşması var. Kendisi şunu aynen ifade ediyor; ‘Başkanım ben partimin mensubuyum. Bu davranışımla hangi pozisyona düştüğümün bilincindeyim. Ancak istemeyerek şu şu nedenlerden bu noktaya getirildim.’ Ben özellikle burada bulunan arkadaşlarımdan hiç birisinden Abdullah beye çocuklarının ne iş yaptığını sormadım. Kendisinin beyanıdır. Yarın yalanlarsa ben bilemem. Ama arkadaşımız ilçe başkanlığı yaptı. Milletvekili adaylığı yaptı. Bu dönemde de biz kimsenin zorla aday olacağı gibi bir talebimiz yok. Başka aday adaylarımız var. Kendi evraklarını bize getirip verdi. Bu pozisyonda olan bir insanın fotoğrafa yansıyan tarafını bilemiyorum. Gönül rızası ile toplum içerisinde hem evrakını vereceksin, hem de geri çekeceksin, bu rahat yapılacak bir davranış değildir. Bu belki yüzü gülüyor ama için kan ağlıyordur. Yüzünden mutluluk gözükse de vicdanı kan ağlıyor. Bu insanı bu noktaya getirecek adımları attırmanın ahlaki olmadığını, doğru olmadığını, namuslu olmadığını ifade ediyorum. Yani bir insana senin çocuğunu işten atarız demek kadar ahlaksızlık yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum