Almanya da İtiraf Etti

Almanya da İtiraf Etti
Almanya Sağlık Bakanı Yardımcısı Ortwin Schulte, DAEŞ'e karşı savaşta yaralanan 36 Peşmergeyi tedavi ettiklerini belirterek, bu sayının arttırılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Peşmergelerin tedavi konusunu görüşmek üzere 2 gündür Irak'ta bulunan  Schulte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY Sağlık Bakanı Rekeft Muhammet  Reşit ve diğer yetkililerle de bir araya geldiğini belirterek, "Şu ana kadar 36  yaralı Peşmergeyi Almanya'da tedavi ettik. Bu sayıyı arttırmak için Kürdistan  bölgesindeki yetkililerle görüşme halindeyiz" dedi. 
 
 Irak'ta ve komşu ülkelerde tedavi imkanı bulamayan Peşmergeleri kısa  sürede Almanya'ya sevk ettiklerini ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını  aktaran Schulte şunları kaydetti: 
 
"Alman hükümeti, Kürt bölgesine ve Peşmerge güçlerine her zamankinden  daha fazla yardımcı olmak istiyor. DAEŞ'e karşı savaşta yaralanan Peşmergelere  yardımcı olmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Ayrıca Almanya'dan  buradaki doktorları ve sağlık çalışanlarını eğitmek üzere uzman ekipler  getiriyoruz. Kürdistan bölgesinden de Almanya'ya götürdüğümüz doktorlara özel  eğitimler veriyoruz." 
 
Schulte, IKBY'nin yaşadığı krizler sebebiyle Almanya'dan yardım  talebinde bulunduğunu, önümüzdeki süreçte de bölgeye sağlık malzemeleri ve  ekipmanları göndereceklerini dile getirerek, "Kürdistan bölgesi, DAEŞ'le yaşadığı  savaş nedeniyle ciddi krizlerle karşı karşıya. Sığınmacı krizi, ekonomik kriz ve  sağlık krizi bölgeyi etkiliyor. Bu nedenle Almanya'dan yardım talebinde  bulunuldu" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.