Oyun Yüzünden Tutuklandı

Oyun Yüzünden Tutuklandı
Polis operasyonu düzenleyen oyuncudan sonra şimdi de oyun yüzünden tutuklanan Japon oyun bağımlısı ile karşı karşıyayız.

Oyun oynamak zaman geçirmek veya keyifli dakikalar geçirmemizi sağlayan bir eğlence aracı olarak duruyor. Ancak internetin gelişimi ile beraber online oyun sektörünün hayatımıza daha çok girmesi rekabet ve para harcamanın da daha önemli olmasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde Twitch kanalında yayın yapan bir kullanıcının hem daha kullanıcı kitlesine ulaşmak hem de ününü artırmak amacıyla canlı yayın yaparken sahte polislerin baskın düzenlemesi ile karşımıza çıkmıştı.

Son ilginç olay ise Japonya‘da gerçekleşti. 40 yaşında olan Okayama isimli şahıs oynadığı oyunda karşılaştığı hatalar nedeni ile delirme noktasına geldi. Tecmo Koei‘nin geliştirdiği oyunun müşteri hizmetlerine bağlanarak dert yandı. Aldığı olumsuz cevaplar sonucunda çıldıran oyuncu küfür ve tehditler etti. Bu telefon konuşmasının ardından kısa bir süre sonra ise evini polisler bastı. Hakaret ve tehditler nedeni ile tutuklanan Okayama salıverilmeyerek hala tutuklu olarak gözetim altın tutuluyor. Oyunu sadece oyun olduğu için oynayan ve zevk veren insanlar dışında bu tarz deliren insanların da sayısı az değil. Bizim de temennimiz stressiz, zevkli oyunlar oynamanız dileğiyle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.