5G Testleri Şaşırttı

5G Testleri Şaşırttı
Çinli Huawei ve Japon GSM operatörü NTT Docomo tarafından yapılan testlerde 3.6 Gbps hıza erişildi.

3G standartlarını yeni yeni oturtan bir ülke olarak 4.5G teknolojisine adım atmaya hazırlanıyoruz. Nisan 2016’da aktifleşmesi beklenen 4.5G teknolojisiyle, önümüzdeki 10 yılın altyapısını hazırlamaya başladık. Tabii diğer yandan 5G üzerinde çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin 4.5G planlarında bir aksaklık olmazsa, 5G teknolojisini de ayak uydurabilecek bir altyapı hazırladığı söyleniyor.

Samsung ve Nokia tarafından geçtiğimiz yıllarda laboratuvar ortamında yapılan testlerde rekor hızlara ulaşılmış, ancak gerçek ortamda alan testinde bu rakamlar yakalanamamıştı. Şimdi ise Huawei ve NTT Docomo’dan sevindirici bir haber geldi.

Laboratuvar ortamından çıkarak açık alanda yapılan testlerde 5G teknolojisiyle 3.6 Gbps hıza erişildi. Testler 6 GHz frekansında yapıldı. 4G ve LTE teknolojilerini zaten çok hızlı bulabilirsiniz. Ancak 5G bu teknolojileri katlayacak kadar hızlı.

Ancak 5G teknolojisinde henüz sektörel bir standart yok. Dolayısıyla bu rakamlarda oynama yaşanabilir. Yeni teknolojinin en erken 2020 yılında kullanılması bekleniyor. 2020 yılına kadar ise standartların belirlenmesi gerekiyor.

Ayrıca 5G teknolojisi için Samsung, Huawei ve Nokia gibi markalar yeterli değil. Bu teknoloji üzerinde çalışmalarını devam ettiren çok sayıda firma var. Cisco, Qualcomm, Ericsson ve Alcatel en tanındık markalar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.