Demirtaş'tan Şok Patlama İddiası

Demirtaş'tan Şok Patlama İddiası
Ankara'da 97 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama için "devletin halka saldırısıdır" diyerek tepki çeken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan olay sözler.

 

Demirtaş, "Bombanın patladığı anda, aynı yere polis gaz attı, görüntüler var." iddiasında bulundu.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen için Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'ne giderek taziyelerini iletti.

"DEVLET PİŞKİN PİŞKİN SIRITIYOR" 

Demirtaş burada bir açıklama yaparak, “Bugün Türkiye'nin her yerinde, Ankara'ya barış getirmek için giden kardeşlerimizin taziyesi, cenazesi, acısı var. Aslında Ankara'da vahşice katledilen arkadaşlarımızın barış için ilk eylemi değildi bu. Bütün hayatlarını barışa adamış arkadaşlarımızdır, annelerimiz, genç arkadaşlarımız, yoldaşlarımız… Zaten ömrünü barışa adamıştır hepsi. Bir çoğu yaşamı boyunca gün yüzü görmemiş, ya köyü yakılmış, ya evladını kaybetmiş, ya işkencesini görmüş, zulmünü görmüş ama buna rağmen barış için Ankara'ya gitmiş insanlardı bunlar.

Demirtaş ne demişti: O günler gelecek, inşallah hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak. Bugün gençleri ensesinden tutup, polis aracına bindirdiğiniz gibi inşallah bunların sorumluları da o kelepçeli ellerle halkın huzurunda cezaevine sokulacak, içeri sokulacak. Hesabını, bedelini ödeyene kadar da cezaevinden çıkamayacaklar.

Haksızlığa karşı, kana kan duygusuyla, intikam duygusuyla hareket etmemiş, 'evlatlarımız ölmesin' demiş, 'senin benim bacım yok, hepimiz bu acıda ortağız, bu savaşı durduralım, bu kanı durduralım' diye Ankara'da bir araya gelmiş, yürekli tertemiz insanlardı. Maalesef bizler koruyamadık. Biz kendi payımıza sorumluluğumuzu kabul ediyoruz. Ama bu devleti yönetenler en küçük bir sorumluluk kabul etmiyorlar. Biz üzgünüz arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi koruyamadık. Keşke daha tedbirli olabilseydik diyoruz. Bu bizler açısından büyük bir acıdır. Ama asıl koruması gereken devlet pişkin pişkin sırıtıyor. Kameralar karşısında sırıtan bakanlar, istifa etmeyi sanki koltuklar onlar için bakidir, insan canından kıymetliymiş gibi istifa etmeyi kendilerine maalesef ki bir zulüm kabul ediyorlar" dedi.

“BU ANMAYI YAPMAK İSTEYENLERE POLİS MÜDAHALE EDİYOR"

Selahattin Demirtaş, “Bugün Türkiye'nin bir çok yerinde grev var, anma var ama her yerde polis insanları göz altına alıyor. Kadıköy'de, Taksim'de… Kimi nerede görseler bu anmayı yapmak isteyenlere polis müdahale ediyor, copluyor. Yani taziyelerimizin anmasına bile izin vermiyor, tahammülü yok. Dehşet bir anlayışla karşı karşıyayız, bir vahşet anlayışıyla karşı karşıyayız. İnsanlar iki gün grev kararı aldılar, grev yapanlara, talimat vermişler polis her yerde müdahale ediyor, '3 kişi bir araya gelemeyecek' diyor anma için. Anmayı da kendisi yapabilir sadece. Kendi cenazelerimize sahip çıkmamıza izin vermiyorlar. 'Bu saldırı bize yapılmıştır' diyor Başbakan, 'birliğimize yapılmıştır' diyor. Ancak acımızı yaşamamıza izin vermiyorlar" diye konuştu.
taziye

“BOMBANIN PATLADIĞI ANDA, AYNI YERE POLİS GAZ ATTI, GÖRÜNTÜLER VAR"

Demirtaş, “Bizi en çok sarsan şeylerden birisi de şudur; evet bomba patlattılar, tedbir almadılar, önlemediler, önünü açtılar, IŞİD barbarlarını bugüne kadar desteklediler, cesaretlendirdiler, ceplerine para, ellerine silah verdiler, yaptılar. Fakat bombanın patladığı anda, aynı yere polis gaz attı, görüntüler var. Aynı dakikada ben oradaki arkadaşlarımla ben telefonda görüştüm, telefonda konuşamıyordu arkadaşlarımız. Nefes alamıyor çünkü 'gaz attılar' diyorlardı buraya. Ortalıkta yaralılar, inlemeler… Tek bir yaralıyı yerden kaldıran bir polis göremezsiniz çünkü onlar gaz atmakla, su sıkmakla meşgul o anda. Buna biz nasıl kardeşlik diyebiliriz? Hangi acıda, nasıl ortaklaşacağız?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum