Irak'ta Zırhlı Araç Skandalı

Irak'ta Zırhlı Araç Skandalı
Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi,bir körfez ülkesinin IŞİD'le savaşmak için verdiği zırhlı araçların kayıp olduğunu söyledi.


Allavi katıldığı bir televizyon programında, adını vermediği bir Körfez ülkesinden bizzat silah yardımı istediğini, ancak bu ülke tarafından gönderilen 76 zırhlı aracın hava yoluyla başkent Bağdat'a taşınırken ortadan kaybolduğunu aktardı.
 
Allavi ayrıca, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin de sevkiyatı almadığına dair kendisini bilgilendirdiğini söyledi.
 
Iraklı askeri kaynaklar, araçlara daha önce de Asya ve Batı ülkelerinden gelen silah sevkiyatlarını ele geçiren, IŞİD'e karşı savaşta Şiilerin öncülüğünde kurulan Haşd eş-Şaabi'ye (Halk Seferberlik Kuvvetleri) bağlı militanların el koyduğuna inanıyor.
 
KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ
 
Irak hükümetinin militanların elindeki silahları geri vermesi için zorlaması yönünde Amerikalılar tarafından baskı gördüğünü aktaran Iraklı bir yetkili ise, “Militanlar araçların varlığını reddediyor, silah depolarında arama yapmamız mümkün değil, bu hükümet güçleri ile İran destekli militanlar arasında bir cepheleşmeye neden olabilir” ifadelerin kullandı.
 
Analist Adil Abdullah'a göre silah gaspı olayları hem Irak güvenlik güçlerini IŞİD'e karşı zayıflatıyor hem de Bağdat yönetimini uluslararası alanda küçük düşürüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum