Volkswagen'den Flaş Karar

Volkswagen'den Flaş Karar
Volkswagen Markası, yatırımlarında yıllık bir milyar avroluk kısıntıya gideceğini açıkladı.


 Volkswagen Markası Üst Yöneticisi (CEO) Herbert Diess, Yönetim  Kurulunun aldığı stratejik kararlara ilişkin yaptığı açıklamada, markanın dizel  stratejisinin en gelişmiş teknolojilerle yeniden geliştirileceğini dile getirdi. 
 
 Hızlandırılmış bir "etkinlik programı" ile ileride daha da başarılı  olacaklarına işaret eden Diess, "Ürün yelpazemizi ve çekirdek teknolojilerimizi  daha etkin bir şekilde yeniden oluşturacağız. Bu etkin programın hızlandırılması  sayesinde kendimize gelecek vadeden teknolojiler arasında yer açacağız" diye  konuştu. 
 
  Diess, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki dizel araçlardaki SCR (Seçici  Katalitik İndirgeme) ve AdBlue teknolojilerinde mümkün olduğu kadar çabuk bir  değişikliğe gideceklerini, dizel araçların egzoz emisyon sistemlerinin en iyi  çevre koşullarında kullanılacak teknolojilerle donatılacağının altını çizdi. 
 
Yatırımlarda yıllık bir milyar avroluk daralmaya gideceklerini  vurgulayan Diess, gelecek için projelere öncelik verileceğini belirtti. 
 
Diess, etkinlik programlarında ve ürün yelpazelerine yeni bir bakış  açısı getirmekte başarılı olmaları halinde Volkswagen markasının geleceğini etkin  bir şekilde oluşturabileceklerini kaydetti. 
 
  Yönetim Kurulu üyeleriyle sorunlar üzerine hızla çalıştıklarına  dikkati çeken Diess, "Volkswagen takımı birliktelikte duruşunu ispatlamıştır ve  çetin geçen zamana rağmen geleceğini şekillendirmeye odaklanmıştır"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
Diess, üretim kararlarının yeniden formüle edileceği bilgisini de  vererek, lüksaraba sınıfına giren Phaeton'nun yeni versiyonunun elektrikli  olacağı haberini de paylaştı. 
 
ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de Volkswagen'in ABD'de  sattığı bazı araçlarında yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinde manipülasyon  yaptığını ve bu şekilde çevreyi 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. EPA,  482 aracın etkilendiği manipülasyon nedeniyle Volkswagen hakkında para cezası ve  ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu. 
 
 EPA ve Adalet Bakanlığının, skandalla ilgili adli soruşturması devam  ediyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.