Teröristlerden temizledikleri camide namaz

Teröristlerden temizledikleri camide namaz
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca 'üs' gibi kullanılan cami ile kiliseler teröristlerden temizlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca "üs" gibi kullanılan cami ile kiliseler teröristlerden temizlendi.

Polisler, teröristlerin zarar verdiği kentteki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Camisi'nde zırhlı araçtaki megafondan ezan okuduktan sonra camide namaz kıldı.

Teröristlerin saldırılarında, Diyarbakır Ermeni Katolik Kilisesi'nin de aralarında yer aldığı bazı Süryani ve Ermeni kiliselerini de kullandığı belirtildi. Tarihi ahşap kapılarını kıran teröristlerin kiliseyi "üs" gibi kullandığı belirlendi.

Polisler namaz kıldı

Örgüt mensuplarının Fatihpaşa Mahallesi'ndeki kentteki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Camisi'ni örgüt merkezi gibi kullandığı tespit edildi. Kaçan teröristlerin, yapımı 1520 yılında tamamlanan tarihi camiye, duvarlarına ve minaresine büyük zarar verdiği, çevresine de hendekler açtığı görüldü. Polisler, zırhlı araçtaki megafondan ezan okuduktan sonra camide namaz kıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum