Çankırı'da Bir İlk!

Çankırı'da Bir İlk!
Çankırı Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İlimizde Bulunan Yabancılar Arasındaki Okullaşma Oranının Artırılması Projesi” kapsamında 116 öğrencinin okulla buluşması sağlandı.

Proje kapsamında 13 Ekim 2015 Salı günü Rehberlik Araştırma Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Levent Şentürk, yabancı uyruklu öğrenciler ile aileleri katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a proje hakkında bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uzmanları Yusuf Coşkun ve Emre Hatipoğlu, “Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan çalışmalarda, çocuklarını okula kayıt yaptıramayan yabancı aileler tespit edildi. 150 çocuk ve velisiyle yüz yüze görüşülerek, çocukların okula gönderilmeme sebebi araştırıldı. Bu araştırma sonucunda maddi imkanları sebebiyle okullara kaydı yaptırılamayan 37 yabancı uyruklu çocuğa Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı katkılarıyla okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi desteği sağlandı. Ayrıca farklı gerekçelerden dolayı çocuklarını okula kaydettiremeyen 79 öğrenci ailesiyle de irtibat kurulup okullarımıza kayıt yaptırılması sağlandı. Yine bu proje kapsamında yabancı uyruklu 80 kişi için Türkçe dil kursu açıldı ” dedi.

ÇANKIRI’DA İLK DEFA UYGULANDI

Çankırı'da ilk defa uygulanan bu proje sayesinde yabancı öğrencilerin okula kazandırılması ve Türkçe öğrenerek uyum sürencin hızlandırılmasıyla ilgili yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vahdettin Özcan, emeği geçenleri tebrik etti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.