Filistin'den Geldi, Teröre Kurban Gitti

Filistin'den Geldi, Teröre Kurban Gitti
Ankara’daki Barış Mitingi öncesi gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Filistinli Ahmet Alkhadi'nin cenazesi ülkesine götürülecek. 2,5 yıl önce Hatay'a yerleşen Alkhadi'nin Arapça ve İngilizce dersleri verdiği öğrenildi.

Hatay'ın Antakya ilçesinden Hatay Halkevi’nin organizasyonunda 2 otobüsle yaklaşık 100 kişi cuma gecesi Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Ankara'daki terör saldırısında Halkevi üyesi Necla Duran (27) ve Antakya Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi (27) da hayatını kaybetti.

Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ahmed Alkhadi'nin yaklaşık 2,5 yıl önce Hatay’a gelip buraya yerleştiğini belirterek, "Burada oturma izni var ve Antakya’da ikamet ediyor. Ahmed özellikle Arapça ve İngilizce dersleri veriyordu. Son iki yıldır Halkevi'nin gönüllü öğretmeniydi, çok sayıda yetişkin öğrencisi oldu. Ahmed, savaş karşıtı barışsever bir arkadaşımızdı. Filistin’den gelmiş olması, Gazze’yi Ramallah’ı, Filistin’de yaşanmış acıları yaşamış olması onda çok keskin bir savaş karşıtlığı oluşturmuştu ve bu yüzden Ankara’da düzenlenen mitinge hep beraber giderek barışı haykırmak istedik ama maalesef o dehşet verici patlama meydana geldi ve Ahmedimizi kaybettik, üzgünüz” dedi.

Ahmed Alkhadi’nin cenazesinin Filistinli olmasından dolayı henüz Ankara’da olduğunu belirten Mansuroğlu, "Ülkeler arası görüşmeler ve yazışmalar devam ediyor. Şuan için net bir durum yok. Umuyoruz ki biran önce işlemler biter, bürokrasiye ülkeler son verir ve Ahmed Alkhadi’nin cenazesi ülkesine gönderilir” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.