Devlet Hastanesinde Köpeğe Ameliyat

Devlet Hastanesinde Köpeğe Ameliyat
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi acil servisinde kanser hastalığına yakalanan 8 yaşındaki köpek Ortopedi doktoru tarafından ameliyat edildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi acil servisinde kanser hastalığına yakalanan 8 yaşındaki köpek Ortopedi doktoru tarafından ameliyat edildi. İddiaya göre ortopedi doktoru köpeğin en fazla iki ay yaşayacağına kanaat getirip daha fazla acı çekmemesi için ilaçla uyutarak hayatına son verdi. Ortopedi Doktoru R.E., sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı olayı anlatan paylaşımı tepki çekince silmek zorunda kaldı.

DEVLET HASTANESİNDE AMELİYAT ETTİĞİ KÖPEĞİ YAŞAMAYACAĞINA KARAR VERİP UYUTTU
Olay Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Acil Sevisindeki cerrahi müdahale bölümünde gerçekleşti. İddiaya göre aynı hastanede Ortopedi Doktoru olarak görev yapan R.E. kendisi gibi hekim olan bir arkadaşının hasta olan köpeğini Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirtti. 8 yaşındaki köpeğin önce röntgeni çekildi, ardından da acil servisin cerrahi müdahale odasına alınıp burada ameliyat gerçekleşti. R.E. 8 yaşındaki köpeğin daha fazla yaşayamayacağı ve acı çekeceğini düşünüp sahibinden de izin alarak iki farklı ilaçla uyutarak hayatına son verdi. R.E. konuya ilişkin olarak kameralara konuşmak istemezken, bir arkadaşına iyilik olsun diye köpeğe baktığını, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğraf ve bilgilerin bu şekilde tepki göreceğini düşünmediğini belirterek, bunun haber yapılmasını istemediğini söyledi.

ORTOPEDİ DOKTORUNUN İLK KÖPEK AMELİYATI DEĞİLMİŞ
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde görevli Ortopedi Doktoru R.E. ameliyat hakkında ki bilgileri ve ameliyat sırasında çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi facebook’ta ki kendi adresinden paylaştı. Daha öncede iki kez köpek ameliyatı yaptığını dile getiren R.E. ameliyata ilişkin olarak sosyal paylaşım sitesindeki adresinde şu bilgilere yer verdi; “Dün bir Dr. arkadaşımızın köpeğinin ayağında bir sorun vardı. Direkt grafi, BT çektik, sonra müdahale ettim. Tümördü, proximale doğru invaze olmuştu, damar sinir paketi tümörün içinden geçiyordu. Uğraştım izole ettim. Çıkardım tümörü. Sonra tam kapatırken, düşündüm, sahibi ile konuştum, acı çekerek bir kaç ay daha yaşar belki. 8 yaşında idi. Sahibi 'uyandırmayalım' dedi. Biraz daha listenon vererek ebediyen uyuttuk. Köpek sahibi de bende çok üzüldük. Bu benim meslek yaşamımda 3. köpek vakamız. Daha öncekiler kırık vakaları idi. Başarılı bir şekilde kırıkları iyileşmişti. Ama bunda çok uğraştık ama sonuç iyi olmadı. Yardımları için veteriner A. beye teşekkür ediyorum.”

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ, HASTANE SORUŞTURMA AÇTI
8 yaşındaki köpeği uyutarak hayatına son verdiğini belirten Ortopedi Doktoru R.E.’nin bu paylaşımı hayvanseverlerin tepkisini çekince sayfasından kaldırdı.  Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi yöneticileri ise konuyu araştırdıklarını belirterek olayla ilgili ortopedi doktoru R.E hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Zonguldak Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Dr. Mustafa Özkan Gün ise İHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada; "ilgili Başhekimlik kendi içerisinde soruşturma başlattı. Bizde Konuyu inceliyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum