TEOG'da Zorunlu Değişiklik

TEOG'da Zorunlu Değişiklik
Diyarbakır'ın merkez Sur ve Şırnak'ın İdil İlçesinde PKK'lıların kazdıkları hendek ve kurdukları barikat nedeniyle bu yerlerdeki okullarda 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1 sınavına katılacak 8'inci sınıf öğre

Merkez Sur İlçesinde PKK'lıların sokaklarda kazdıkları hendek ve kurdukları barikatlar nedeniyle eğitim ve öğretim yılının başından beri eğitimin sağlıklı yapılamadığı Yavuz Selim, Cumhuriyet, Süleyman Nazif ile Mardinkapı İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler ilçedeki başka okullarda eğitimlerini sürdürürken, öğrencilerin 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG-1 sınavına da okullarında giremeyecekleri belirtildi.


Sur İlçesi'nde bulunan Yavuz Selim ve Mardinkapı Ortaokulu'ndaki 8'inci sınıf öğrencilerinin bu okullarda eğitim yapılamaması nedeniyle ilçede eğitimlerini sürdürdükleri okullarda sınava girecekleri belirtildi. Sur ilçesinde eğitimin yapılamadığı söz konusu 4 okulda sadece 1 Kasım seçimlerinde alınan olağanüstü güvenlik önlemi ile sandıklar kurulmuş ve oylar kullanılmıştı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG 1 sınavında Diyarbakır'da toplam 397 okulda, 2 bin 416 salonda 33 bin 244 öğrencinin sınava gireceğini, 6 bin 903 öğretmen ve idarecinin görev yapacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Hurata, sınavlarını sorunsuz gerçekleştirilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

SINAVA HENDEK VE BARİKAT ENGELİ

Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de bulunan 4 okulundaki öğrencilerinde yine hendek ve barikat nedeniyle 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG-1 sınavına kendi okulları yerine başka okullarda sınava girecekleri belirtildi.
Başkanlığını ilçe Kaymakamının yaptığı ilçe Sınav Yürütme komisyonunun aldığı karara göre, Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Bener Cordan Ortaokulu'nda sınava girecek öğrenciler, Yukarı Mahallede bulunan Anafartalar İlkokulu'na kaydırıldı. Atatürk Ortaokulu'nda sınava girecek öğrenciler, Yukarı Mahallede bulunan Veysel Karani Ortaokulu'nda, Yeni Mahalle de bulunan Cumhuriyet Ortaokulu'nda sınava girecek öğrenciler de Yukarı Mahalle'de bulunan Anafartalar İlkokulu'nda soruları yanıtlayacak. Yine, Fatih Ortaokulunda sınava girecek öğrenciler, Yukarı Mahallede bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda sınava girecek.
İdil'de hendek ve barikatlar nedeniyle toplam 440 öğrencinin sınav yeri değişmiş oldu.
1 Kasım seçimlerinde de söz konusu mahalllerde kazılan hendek ve barikatlar nedeniyle buradaki seçim sandıkları da başka mahallelere taşınmıştı

NUSAYBİN'DE ERTELENDİ

Mardin'in 11 günden bu yana sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı 12-13 Aralık 2014 tarihlerine kaydırıldı. Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "25-26 Kasım 2015te yapılması planlanan TEOG Sınavı ilçemizde iptal edilmiş olup 8. sınıf öğrencilerimizin tümü mazeret belirtmeksizin 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan telafi sınavına katılacaklardır" denildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.