Rusya İle Suriye Krizi Görüşülecek

Rusya İle Suriye Krizi Görüşülecek
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov-Sinirlioğlu görüşmesinde Suriye krizi, terörizmle mücadele ve Ukrayna konularının görüşüleceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi, terörizmle mücadele ve Ukrayna gibi konuların ele alınacağı kaydedildi. 
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov ile Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun, İstanbul'da çarşamba günü, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına başkanlık edeceği belirtildi.

Toplantının iki ülke arasındaki dostluk ve ortaklık ilişkilerinin güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını ifade edilen açıklamada, Lavrov ve Sinirlioğlu'nun ikili görüşmesinde de enerji ve ticaret başta olmak üzere iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi, bölgesel gelişmeler, terörizmle mücadele, Ukrayna, Kafkaslar ve Orta Asya gibi konularda istişarelerde bulunulacağı bildirildi. 

Ankara ve Moskova'nın birçok uluslararası ve bölgesel meselede benzer veya aynı tutuma sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, "bu yapıcı diyaloğa" devam edileceği aktarıldı. 
Açıklamada, Batı'nın Rusya'ya yaptırım uyguladığı bir dönemde Türk-Rus ticari ve ekonomik ilişkilerinin ivme kazanabileceğine ve iki ülke makamlarının Rusya'ya gelen Türk gıda ürünleri yelpazesi ve hacminin artırılması üzerinde çalıştıklarına vurgu yapıldı.

"Türk Akımı" doğalgaz boru hattı projesinin, iki ülke ilişkilerindeki önceliklerden birisi olduğu belirtilen açıklamada, "Hükümetlerarası anlaşmanın imzalanması için yürütülen müzakerelerin kısa sürede yeniden başlamasının umut ediyoruz" ifadesine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.