Şehit Enis Kırımlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Enis Kırımlı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şehit olan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanarak tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 19 gün sonra şehit olan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı (26) için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. 

Törene şehidin annesi Ümmühan, emekli astsubay olan babası Mehmet, kız kardeşi Belma ve erkek kardeşi Ümmühan başta olmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara’da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu’nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundular. Şehidin acılı annesi Ümmühan Kırımlı’yı oğlunun meslektaşı olan kadın özel harekat polisi teskin etti.

"RABBİM HEPİMİZE ŞEHİDİMİZİN İSMİ GİBİ ’ENİS’ OLMAYI NASİP ETSİN"

26 yaşındaki şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı için Kocatepe Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, kalabalıktan helallik istendiği sırada, "Şehitlerimizin musalla taşına gelmesiyle kara bağlayan bir milletiz. Her şehidimizle yeniden doğan, her şehidimizle yeniden dirilen bir medeniyete mensubuz. Biz yaptığımız dualar ve kıldığımız namazlarla bu düşüncemizi sürekli yineliyoruz, tekrarlıyoruz. Rabbim hepimize şehidimizin ismi gibi ’enis’ olmayı nasip etsin" dedi. Bu sözlerin üzerine duygulu anlar yaşandı.
Cenaze namazının ardından şehidin tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına uğurlandı. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’ne götürüldü.

BAKANLIĞA YÜRÜYEREK GİTTİ

Törene katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kocatepe Camii’nden ayrıldı. Trafiğin yoğun olması nedeniyle makam aracını kullanmayan Bakan Altınok, Kocatepe Camii’nden bakanlık binasına kadar yürümeyi tercih etti.
Yaklaşık 2 kilometrelik güzergahı yürüyerek giden Bakan Altınok’a Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer eşlik etti. Kızılırmak Caddesi ve Hatay Sokak üzerinden Meşrutiyet Caddesi’ne oradan da üst geçidi kullanarak İsmet İnönü Bulvarı’na geçen Bakan Altınok, yol boyunca kurmaylarıyla sohbet etti. Kızılay’da vatandaşların şaşkın bakışları arasında rahat tavırlarıyla dikkat çeken Bakan Altınok ve yanındakilerin yürüyüşü sırasında korumalar da güvenlik önlemi aldı. Yoğun güvenlik önlemi alınmayan yürüyüş esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

"SÜRECİ İYİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sürpriz yürüyüşüne ilişkin İçişleri Bakanlığı binası önünde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Altınok, "Şehidimizin cenazesine katıldık. Allah hayırlısıyla rahmet eylesin, makamını cennet etsin. Terörle mücadeleyi, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü noktasındaki hassasiyetimizi ve son terörist bu memleketi terk edene kadar olacak süreci iyi yönetmeye çalışıyoruz. Bu arada şehitler veriyoruz. Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin. Yüreğimizde onların acısını hissediyoruz ama bize aynı zamanda yeni bir ivme veriyor. ’Onların kanları yerde kalmasın’ diye mücadeleyi hızlı bir şekilde götürme gayretinde oluyoruz. Trafik de çok yoğun olunca Valimizle, Müsteşarımızla beraber Kocatepe Camii’nden çıktıktan sonra Meşrutiyet’e oradan da Bakanlığa yürüyerek geldik" dedi.
"HEPİMİZ NORMAL BİR VATANDAŞIZ"

"İçişleri Bakanı olarak terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü bu süreçte normal bir vatandaş gibi Bakanlık binasına kadar yürüyerek geldiniz. Bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusuna Bakan Altınok, "Hepimiz normal bir vatandaşız. Yani bakanlık görevini yürütüyor olmamız bize farklılık ve ayrıcalık yaratmıyor, vermiyor. Hemşehrilerimizle beraber sokakta, caddede yürümekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu memleketin, milletin, insanlarının birliği, dirliği açısından birlikte yaşayabilme kültürü açısından önemli olduğunu düşünüyorum" karşılığını verdi.
Bakan Altınok, açıklamalarının ardından Bakanlık binasına girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.