CHP'ye Soğuk Duş

CHP'ye Soğuk Duş
CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken, parti yönetimi kurultay takvimi çerçevesinde olağan kurultay için gün aldı. Ancak...

CHP, 35. Olağan Kurultay için 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara Arena’yı kiralarken, CHP yönetiminin ocak ayının ilk ya da ikinci hafta sonu için talepte bulunduğu ancak, devam etmekte olan Türkiye basketbol Ligi maçları nedeniyle bu tarihlerde salonu kiralayamadığı ortaya çıktı.

Kurultayın Ankara’nın en büyük spor salonu olan Ankara Arena’da yapılmasını isteyen ve ocak ayının ilk ya da ikinci hafta sonu salonu kiralamak isteyen CHP yönetimi devam etmekte olan Türkiye Basketbol Ligi maçları nedeniyle şok yaşadı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, CHP’nin kurultayının yapılacağı salonda, 2 Ocak günü Türk Telekom-Galatasaray, 9 Ocak günü ise Rönesans TED Kolejliler-Royal Halı Gaziantep maçları oynanacak.
 
BAKANLIKTAN RİCA

CHP yönetimi, bu nedenle Türkiye Basketbol Ligi’nin devre arasına denk gelen 16-17 Ocak 2016 günü için salonu kiraladı. 16 Ocak günü aynı salonda Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi çerçevesinde Yakındoğu Üniversitesi ile Galatasarayarasında oynanacak maçın olduğu ve salonun dolu olduğu kendisine bildirilen parti yönetimi, kurultayın daha geç bir tarihe girmemesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile temaslarda bulundu. Bu çerçevede, söz konusu maçın ya bir gün öne çekilmesi ya da iki gün ertelenmesi noktasında prensip kararı alınınca, salon CHP yönetimine kiralanmış oldu.
 
SON GÜN
 
CHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarında düğüm bugün çözülecek. CHP tüzüğü doğrultusunda noter onaylı imza toplama süreci bugün saat 17.00’de sona erecek. Muhalif ekip, az sayıda imza eksiklikleri bulunduğunu ve bugün yeterli imzaların toplanacağını savunsa da, genel merkez yönetimi yeterli imza bulunamayacağını düşünüyor. 
 
Öte yandan Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar’ın “CHP’nin olağan kurultaydan birleşerek, bütünleşerek ve güçlenerek çıkması için elimizden gelen katkıyı koyacağız” sözleri dikkat çekti.
CHP Meclis grubu bugün toplanacak. Yarın da PM toplantısı yapılacak. 

Kaynak : Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.