Tam 6 Bin Kişiyi Dolandırdılar

Tam 6 Bin Kişiyi Dolandırdılar
İstanbul’da 6 bin kişiyi ‘çağrı merkezi’nden arayıp “sağlık sigortası yaptık” yalanıyla 3 milyon TL dolandıran çetenin 14 üyesi yakalandı.

Dolandırıcıların yeni mecrası ‘çağrı merkezleri’ oldu. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta, liderliğini M.Y. ve U.S. adlı ikilinin yaptığı bir ‘siber dolandırıcılık’ çetesini çökertti.
Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; Polis, belirlediği adreslere eşzamanlı baskın düzenledi. Çetenin 4. Levent’teki çağrı merkezinde, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 14 çete üyesi yakalandı.

3 MİLYON TL’LİK VURGUN

Çağrı merkezinden kurbanlarını arayan çete üyelerinin, “Bizden 1 yıllık sağlık sigortası kullanmışsınız”, “1 yıllık sınırsız check-up kullanmışsınız” ya da “Sigorta hizmeti ve yol yardımı almışsınız” dediklerinden bir yıllık yenileme için 600 TL, itiraz edenlerden de ‘iptal işlemi’ adı altında 300 TL topladıkları tespit edildi. Çetenin bu yöntemle toplam 3 milyon TL vurgun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

KAYITLAR ÇETENİN ELİNDE

Polis, çetenin 6 bin kişinin kimlik, telefon ve adres kayıtlarını ele geçirdiğini ve bunlarla kendilerine bir ‘data’ oluşturduğunu da belirledi. Çağrı merkezindeki bilgisayarlarda da “Regex” adlı programın kurulu olduğu, bu program sayesinde cep telefonundan kart bilgilerini tuşlayanların tüm bilgilerinin ele geçirildiği görüldü.
Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete üyelerine ise mahkeme örnek bir ceza verdi. 8’i kadın 14 çete üyesi, elektronik kelepçeli ev hapsine çarptırıldı. Bu cezayı alan Y.Ç., M.İ.H., İ.D., Ş.G.G., Ö.Ö., Ş.A., H.A., R.S., Ö.Y., A.A., B.K., A.A., Y.Ç., G.Ş. isimli çete üyeleri evlerinin balkonuna dahi çıkamayacak. Haftada 1 gün, 2 saatlik izinle bağlı bulundukları karakola giderek imza atacak. 2 çete üyesi ise halen aranıyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.