Sincar'da Peşmerge-PKK Gerginliği

Sincar'da Peşmerge-PKK Gerginliği
Musul İl Meclisi, Sincar'daki askeri güçlerin 24 saat içinde ilçeden çekilmesini istedi. Peşmerge talebi olumlu karşılarken, PKK bölgeden çıkmak için erken olduğunu savundu.

Musul İl Meclisi, Sincar'daki tüm askeri güçlerin 24 saat içinde ilçe merkezinden çıkarak yönetimi idari kurumlara bırakmalarını istedi.

Musul İl Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, bugün Sincar ilçesini ziyaret etti. Rûdaw’a konuşan Musul Vali Yardımcısı Abdulkadir Sincari, ilçede bulunan tüm tarafları ziyaret ettiklerini söyledi. Heyet, Sincar’in yeniden inşası için ilçede bulunan Peşmerge Güçleri ile silahlı grupların kent merkezini boşaltarak yönetimi idari kurumlara bırakmaları talebinde bulundu.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Sincar Komutanı Ümid Sime Boseli, Sincar’i işgal etmeye gelmediklerini, görevlerinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek talep kendilerine ulaştığı takdirde yönetimi idari kurumlara bırakacaklarını söyledi.

Peşmerge Güçleri bölgede çıkabileceklerini belirtirken Sincar’da bulunan PKK’nın silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) ise Sincar’dan çıkmak için erken olduğunu belirtiyor. Rûdaw’a konuşan isminin açıklanmasını istemeyen HPG’li bir komutan, “Bu karar için henüz çok erken.” dedi.

3 Ağustos 2014’te IŞİD tarafından işgal edilen Sincar, Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Peşmerge Başkomutanı Mesut Barzani’nin öncülüğünde, 7500 kişilik Peşmerge Gücünün 12-13 Kasım 2015’te düzenlediği operasyonla örgütten kurtarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.