Mustafa Elitaş Kimdir? İşte Biyografisi

Mustafa Elitaş Kimdir? İşte Biyografisi
64. Hükümetin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanmasının ardından kabinedeki yeni isimler bir anda ilgi odağı oldu. Bu isimlerden biri de Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu.

Peki yeni bakan Mustafa Elitaş kimdir, nerelidir, eğitimi nedir? İşte yeni bakan Mustafa Elitaş hakkında bilinmeyenler...

MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR?

Mustafa Elitaş, 1957 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

Bir firmada Öğrencilik dönemindeyken 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalıştı. 1983-2000 yılları arasında özel bir şirkette genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001 yılından sonra kendi işyerini kurup çalıştı.
 
SİYASİ KARİYERİ
 
1994 yılında Anavatan Partisi’nden Belediye Başkanlığı için aday oldu. Türkiye İhracatlar Meclisi’nde, Elif TV yönetim kurulunda, Sanayiciler Derneği, Mülkiyeler Birliği, Huzur Evi Derneği, Sanayi Odası, KAYSİAD gibi pekçok dernek ve kuruluşun yönetim üyeliklerinde bulundu. TBMM 22., 23. ve 24. Dönem Kayseri Milletvekilliği yaptı. Halen Akdeniz İhracatlar Birliği Başkan Vekili ve Sanayi Odası Meclis Üyesidir.
 
Aynı zaman da Ak Parti Başkan Vekilleri olan Elitaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.