CHP'de Borç Krizi: Kredi Çekip Ödeyin

CHP'de Borç Krizi: Kredi Çekip Ödeyin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk resmi grup toplantısında milletvekillerinin canını fena sıktı.

Genel seçim kampanyasında harcanmak üzere milletvekillerinden 60 bin lira isteyen Kılıçdaroğlu, parayı tahsil edemeyince “Gidin bankadan kredi çekin borcunuzu ödeyin” diye çıkıştı.

KREDİ ÇEKİN

CHP Grubu Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk basına kapalı toplantısını gerçekleştirdi. Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, uzun uzun konuşurken, sözü dönüp dolaştırıp milletvekili borçlarına getirdi. 1 Kasım seçimlerine kısıtlı bir bütçe ile gittiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Milletvekillerinden 60 bin lira  para toplama kararı aldık. Ancak bu güne kadar çok sayıda arkadaş bu borcu ödemedi. Param yok gerekçe değil. Bankalar kredi veriyor. Kredi çekin borcunuzu ödeyin”

İNCE UYARISI

Öte yandan Kılıçdaroğlu, karşısına aday olarak çıkma kararı alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi de üstü örtülü olarak uyardı. İnce’nin adını vermeyen Kılıçdaroğlu, “Özellikle yeni seçilen arkadaşlar, netameli mekanlardan uzak durun. Geçmişte bazı arkadaşlarımız bu tür tuzak mekanlara düştüler. Siz düşmeyin” diye konuştu.

PARTİ SAĞA KAYMADI

Kılıçdaroğlu, CHP’nin sağa kaydığı eleştirilerini de yanıtladı. CHP’nin program ve tüzüğünün bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “partinin tüzük ve programı belli. Kimse sağa sola kaydıramaz. Ben istesem bile bunu yapamam” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ İSYAN ETTİ

Öte yandan çok sayıda milletvekili söz alarak 60 bin liraya itiraz etti. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İl örgütüne yardım ettiğini belirterek; “Bu parayı ödemeyeceğim. Çünkü il örgütüne para verdim. İl örgütüne para vermeyenler 60 bin lirayı ödesin” dedi.

Bu arada ismini yazılmasını istemeyen bir milletvekili de parayı ödemeyeceğini belirterek, “7 Haziran seçimlerinde evimi ipotek edip kredi aldım. 1 Kasım için de büromu ipotek ettim. 60 bin lirayı ödeyemem. Çünkü ipotek edecek mülküm kalmadı” diye konuştu. 

Habervaktim.com / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum