Asla Tereddütümüz Olmaz

Asla Tereddütümüz Olmaz
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, düşürülen uçakla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri’de yaptığı açıklamada, "Rusya’yla ilgili gerginlik istemeyiz, ama ülkemizin güvenliğiyle ilgili asla tereddütümüz olmaz" dedi.

Defalarca İkaz Edildi

Taner Yıldız, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı’nın Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Yıldız, burada gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin düşürdüğü Rus uçağıyla ilgili uluslararası hukuk ve angajman kurallarını uyguladığına dikkat çekerek, bu gelişmelerin Türkiye- Rusya ilişkilerinde ciddi sorunlar oluşturmayacağına dikkat çekti. Yıldız şöyle dedi:"Bildiğiniz gibi Rus uçağı defalarca ikaz edildi. Sınırı ihlal etmemesi konusunda tembihlendi ve bunun sonucunda da uluslar arası kurallara uygun olarak düşürüldü. Rusya’yla ilgili gerginlik istemeyiz, ama ülkemizin güvenliğiyle ilgili asla tereddütümüz olmaz. Çevre ülkelerdeki normalleşme sürecinde bu tip olaylar yaşanmıştır."

Bu Bir Bayrak Değişimidir

Yıldız, düşürülen Rus uçağıyla ilgili Türkiye- Rusya arasındaki doğalgaz akışı ve Akkuyu nükleer santraliyle ilgili olumsuzluklar olup olmayacağı yolundaki soruya da "Sanmıyorum" dedikten sonra, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu konuda yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat beyle yolda Kayseri’ye gelirken görüşmemiz oldu. Kendisine yarın Ankara’da 7 yıldır sürdürdüğüm bakanlıkla ilgili bazı bilgiler vereceğim. Yeni hükümette Kayseri’nin bir bakanının olması ve temsil edilmesi önemlidir. Mustafa Elitaş bakanı kutlarım. Bu bir bayrak değişimidir. Alnımın akıyla, şerefimle 7 yıllık görevimi seçim öncesinde devretmiştim. Türkiye’nin gelişen ve büyüyen yapısına katkı koyacak bu hükumete başarılar diliyorum. Çabalarımız, Kayserimize, ülkemize hayırlar getirsin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.