CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ürkmüş

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ürkmüş
Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile Habertürk Muhabiri Düzgün Karadaş'a açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Şu anda ortaya çıkan tablo bizi ürkütüyor; kaygı uyandırıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile Habertürk Muhabiri Düzgün Karadaş’ı Meclis’teki makamında kabul ederek sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:

YANLIŞ İLİKLENDİ: Yanlış bir dış politika izlendi. Türkiye’nin bölgedeki ve dünyadaki saygınlığına gölge düşürücü gelişmeler oldu. İlk düğme yanlış iliklendi ve o yanlış bugüne kadar devam ediyor.

GİDEREK DERİNLEŞİYOR: Şu anda ortaya çıkan tablo bizi ürkütüyor; kaygı uyandırıyor. Üstelik bu kaygılar giderek derinleşiyor. İkinci önemli nokta bu dış politikayı parlamentonun dışında yürütüyorsunuz. Parlamentoya bilgi dahi vermiyorsunuz.

BAŞBAKAN AÇIKLAMALI: Olaylarla ilgili gelişme oluyor, bilgiyi veren Cumhurbaşkanı. Rusya açıklama yaptıktan sonra da yaptığı açıklamayı düzeltiyor. Açıklama yapması gereken Cumhurbaşkanı değil, Başbakan’dır. Süreç o kadar hatalı götürüldü ki, sorun Türkiye sorunu olmaktan çıktı, dünyanın sorunu oldu. Bunu yaratan kim? Sebep olan kim? Hükümet ne söyleyecek, gerçekten merak ediyorum?

BARIŞIN GÜVENCESİ: Türkiye, bu coğrafyada barışın güvencesi olmak zorundadır. O nedenle ortaya çıkan tablo kaygı verici. Kaldı ki, Türkmenlere de yeteri kadar sahip çıkılmadı.

OTURUM VEYA ZİRVE: TBMM’yi, hükümetin derhal toplaması lazım. Ne oluyor? Neden oluyor? Türkiye’nin yarısını yok sayıyorsunuz. Başbakan, ivedilikle parlamentoyu toplamalı, kapalı oturumda bilgi vermeli veya siyasi parti liderlerini davet edip, bilgilendirmeli.

PUTİN’İN AÇIKLAMALARI: Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Olayların sıcaklığı karşısında bazı duygusal demeçler verilebilir. Ben sağduyunun egemen olduğu bir devlet anlayışının hâkim olması gerektiğini düşünüyorum.

Habertürk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum